In tarile mediterane (si nu numai), uleiul de masline se foloseste (si) pentru gatit.
Uleiul presat la rece e cel mai sanatos.
Poate fi si din alte plante: de in, din seminte de dovleac, din samburi de struguri etc
Este sănătos dar și contra-făcut. Se poate folosi la aproape orice mâncăruri. Important este să îți placă gustul său.
Uleiul de masline presat la rece de exemplu.
E sănătos, dar depinde si de unde il iei. Daca il iei de la producători siguri, e ok. Daca il iei de pe oriunde din magazinele mari, de la orice firma, poate sa nu fie virgin sau extravirgin, ori de calitate.
E alegerea ta. Iti dau un exemplu totusi: Cand am fost in Grecia, acum ceva timp, eram setata sa cumpăr si ulei de măsline neaparat, tara respectiva fiind o cunoscuta pentru el. M-am dus in magazin, dar culmea, ca atunci când l-am intrebat pe vânzătorul respectiv ce ulei/de la ce firma recomanda, mi-a indicat doar unul din 20.
Cel mai sanatos cica ar fi uleiul de rapita, presat la rece.
https://youtu.be/ETs9RqWzBBo?si=dCiKWUagt_up8ORR
Uleiul de măsline e cu siguranță mult mai sănătos decât cel de floarea-soarelui și îl poți folosi în locul acestuia aproape la orice fel de mâncare. La prăjeli merge foarte bine, la mâncărurile de post, pentru că e mai gras, are mai multă consistență.
anonim_4396 întreabă: