Se vor strica, vinetele le poti coace ca pentru salata si le pui in pungi de plastic la congelator, si iarna le scoti inghetate le lasi la dezghetat si faci salată de vinete cu ceapă si ulei asa cum o pregatesti vara, dar bineinteles ca nu vor mai fi la fel de bune ca in congelator vinetele isi vor schimba gustul.
Pentru salata de vinete, ideal e sa le coci, si sa le pui intregi (sau ma rog, cat de intregi mai raman in urma procesului de curatare) in pungi la congelator.
Tocarea o faci cu un tocator de lemn, securit sau bambus, atunci cand le prepari, dupa ce in prealabil le lasi BINE la scurs.
Daca le doresti pentru facut pane, cel mai bine ar fi sa le cumperi proaspete, caci isi pierd gustul stand cateva luni.
Daca sunt la congelator nu se strica de tot, dar isi vor pierde si textura, si culoare (se vor innegri), si gust.
Vinetele nu se congeleaza crude, fiindca asimileaza multa apa si nu mai este nimic de facut cu ele dupa ce le dezgheti.
Dar se pot congela dupa ce sunt coape si scurse, puse in pungi sau daca sunt gatite.
LisaJulie întreabă: