Ca sa nu fie prea concentrata, folosesti cam 4-5 lingurite de cafea la cei 300 ml de lichid. Insa cum e decofeinizata, poti sa pui oricat, tot aia e.
Fiecare are tehnica sa. Dar pui apa la fiert impreuna cu cafeaua. De preferat la focmic. Atentie sa nu dea in foc! Cand incepe sa fiarba, o lasi putin. Apoi stingi focul si o mai lasi acoperita cateva minute.
Altii fac infuzie de cafea, dar... mie nu imi place.
Pui apa în ibric. Cam 350 ml în caz ca se mai pierde la fierbere.
Pui sa fiarbă.
Înainte de a începe sa fiarbă (când vezi ca începe sa dea în clocot de preferat sa scazi temperatura dacă ai lăsat aragazul la nivel mare), pui vreo 3 lingurițe - 4 (depinde și de calitatea cafelei (era de preferat cea normala, dar în fine).
Amesteci din când în când în timpul asta.
Lași sa fiarbă puțin și înainte sa vrea sa fuga cafeaua din ibric ca e prea încinsă, oprești aragazul.
După aceea pui vreo 2 lingurițe de zahar ( poti gusta si dacă nu ți se pare destul de dulce mai pui una), amesteci și lasi la răcit.
Trebuie sa stii Voodoo sa faci cafea la ibric :D
acum serios, daca vrei cafea mai ales decofeinizata iti recomand sa iti iei un expresor:
eu am:
https://www.compari.ro/......266142217/
si foarte bun si SIGUR (spre deosebire de unele mai ieftine) din cauza ca capacul se roteste in gol daca are presiune, deci nu il pot desface cand are presiune si nu imi explodeaza in fata
insa poti sa iei si unele deosebit de ieftine de gen:
https://www.compari.ro/......168004212/
16 lei
expressorul te ajuta SERIOS sa economisesti cafea, mai ales decofeinizata care e nesimtit de scumpa, cred ca eu folosesc de cel putin 5 ori mai putina cafea decat solutii de gen cafetiera sau ibric si cafeaua imi iese la fel de tare
in plus din cate stiu eu, cafeaua la ibric nu e buna, din cauza ca apa fierbe, buna e cand apa are 80-90 grade, dar nu fierbe, iar la expresor nu fierbe
Daca fac tiramisu o data la 5 luni si in rest nu beau cafea, ar fi total inutil sa dau banii pe un expresor.
Cafea am baut de vreo cateva ori in viata mea si din aia slaba cu mult lapte frisca etc si tot mi-a fost foarte rau de la ea. Si oricum decofeinizata nu ma apuc sa beau ca nu ma dau asa tare in vant dupa gustul de cafea...
Si eu voiam sa-i spun ca nu merita expresor. Dar, de ce nu faci cu cacao? Sincer, nu stiu daca are acelasi gust E doar o idee.
Am mancat si cu cacao si parca nu mai e la fel de buna prajitura fara cafea
anonim_4396 întreabă:
poiuytrew întreabă: