Bună!
Carnea cea mai sănătoasă este cea neprăjită : se poate prepara la grill ( cum faci tu ), sau se poate prepara prin fierbere în baie de aburi ori rasol ( în puţină apă + legume ).
În afară de carnea enumerată de tine, mai este sănătoasă şi carnea de viţel ( evident, fără grăsimi, doar muşchi ), de iepure, etc.
Într-adevăr, mezelurile/alimentele "procesate" NU sunt sănătoase.
Nici şunculiţa de pui NU este sănătoasă DECÂT dacă o prepari acasă ( la fel şi pateul sau cârnaţii )!
NU se mănâncă mai mult de 2 ouă la o masă şi mai mult de 5 ouă pe săptămână.
Lactate se pot consuma zilnic.
Vezi topul alimentelor bogate în proteine şi fibre la linkul :
http://www.healthaliciousness.com/articles/foods-highest-in-protein.php
http://www.csid.ro/dieta/top-10-cele-mai-bune-surse-de-proteine-10889754
http://www.web-forum.ro/......teine.html
http://www.foodstory.ro/meatless-friday/top-10-alimente-bogate-in-fibre
http://www.poshmagazine.ro/articols/10-alimente-bogate-in-proteine/210/1
http://www.mayra.ro/......-proteine/
Toate cele bune.
Deasemenea astazi merg la cumparaturi cu parintii si voi cumpara painea dv. bob intreg. Am citit desprea ea si m-a impresionat, insa dv. ce spuneti sa raman la 1 felie pe zi? Eu acum trebuie sa epun masa musculara si am proteina la fiecare masa, dar pot strecura si cate o felie de paine dinaceasta? Eu cred ca ma ajuta astfel sa scap de constipatie si nu se va transforma in grasime sau ceva asemanator?
Aş zice că ar trebui să "creşti" TREPTAT consumul de pâine - având în vedere că acum îţi REVI după slăbirea accentuată.
Acum, la început, vreo 1-2 luni este suficient o felie de pâine/zi ( dimineaţa sau la prânz ), apoi se pot consuma 2 felii pe zi, în următoarele 1-2 luni şi abia apoi vei putea trece la 3 felii/zi ( "regim" de menţinere ).
Consumul de pâine NU prea te ajută în cazul constipaţiei!
În cazul constipaţiei încearcă diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......ative_3797
http://www.ele.ro/sanatate/afectiuni/constipatia-remedii-naturale-2039
http://www.eva.ro/......33720.html
http://www.unica.ro/......-9021.html
http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/constipatie.htm
http://www.util21.ro/naturiste/tratamente-naturiste-constipatie.htm
http://healthy.kudika.ro/......patie.html
O zi frumoasă.
Are valabilitate de 3-5 zile ( depinde când este produsă ).
Dar eu o păstrez la rece în frigider, timp de 2-3 săptămâni.
Se întăreşte puţin ( nu mult, deci NU mai e aşa de fragedă/pufoasă ) dar e foarte bună!
NU se strică, nu mucegăieşte ( legi bine punga la "gură" ).
Cu plăcere!
Este bună şi după expirarea termenului de "garanţie", cu CONDIŢIA să o ţi tot timpul la rece în frigider!
În caz contrar, se strică : dospeşte, mucegăieşte, etc.
NU mai deranjat, fi liniştită
Mă bucur că te-am putut ajuta.
Nu fac "discriminare", NU contează vârsta - diversele probleme/nelămuriri NU ţin cont de vârstă.
Atât cât pot, încerc să vă ajut.
Oricum, MULŢI anişori înainte, cu sănătate!
O seară frumoasă.
Curcanul nu are deloc colesterol. dar si pestele si puiul sunt destul de sanatoase.
mie cel putin puiul si pestele le faca la dry cooker
Sincer si mie imi place, si mama are dry cooker dar o urasc, nu mananc nimic gatit in ea.
Poti incerca la cuptor cu diverse condimente dar alt mod de preparare pe care nu l-ai incercat nu cred ca exista.Carnea e sanatoasa daca e preparata cum trebuie.Consider ca si carnea de rata sau miel e buna.
Ca sa dai un gust mai bun carnii, inainte de a o pune la grill las-o cateva ore cu un bait din vin, usturoi si condimente. Pentru carnea rosie vin rosu, pentru carnea alba vin alb. Insa nu foarte mult si de calitate. O sa fie divina cand e gata de facut la grill. Vinuri super gasesti pe www.Winelist.ro