Mai gatesc uneori cand am timp, baiat fiind, mai ales felul 2,
insa prefer sa imi fac eu sosurile, nu cumpar nimic din comert.
Imi fac mereu un sos dintr-o ceapa mare maruntita, o calesc la foc mic impreuna cu 2 foi de dafin si o lingurita de pasta de ardei rosu din borcan, in foarte putin ulei amestecand intr-una,
la final adaug 1-2 catei usturoi pisat, curry, busuioc uscat, (si/sau oregano), putin patrunjel verde, si adaug 350-400ml suc de rosii de casa sau de cumparat.
Las sa fiarba la foc mic, potrivesc de sare si piper, eventual daca il doresc mai picant, mereu am in casa niste praf de chili.
Fiind la foc mic si cu un capac deasupra (astfel stropeste ingrozitor cand incepe sa fiarba) nu am patit niciodata sa se prinda, dar nu l-am lasat sa scada chiar de jumatate, mai bine iau 1-2 linguri de faina si il ingros putin dupa ce a stat pe foc mic 20 minute.
Sau dau la blender un morcov din supa, cand am prin casa.
Il folosesc la multe preparate, pentru mine e ideal la orice, de la spaghete, orez, piure de cartofi, legume fierte sau cartofi prajiti (nu mai mananc de aproape 10 ani cartofi prajiti, dar ca idee) pana la lasagna.
La preparare in niciun caz. Eu il pun pe langa orez/paste fierte/pireu pentru extra gust si atat.
Am avut mai multi ani ocazia sa intru in bucataria unui restaurant si stiu sigur ca se folosea la prepararea unui sos la ceva carne dar nu mai tin minte exact ce sos si ce carne era de mult.
Aici e deja incurcat, probabil era un fel facut de la zero de bucatar, sau luat din bucataria internationala. Eventual poti cauta sosul si retete pe baza de carne pe google si poate gasesti ceva relevant.
Sincer, nu am fost curioasa sa il cumpar vreodata si nici curioasa de a-l gusta .
Intre timp mi-am adus aminte l-a folosit pentru a prepara tochitura oseneasca.
Ceea ce ai scris tu aici e cu mult mai bun ca sosul Uncle Beans si mie imi plac sosurile naturale am folosit-o doar in criza de timp, de multe ori m-i se intampla la servici sa zicem simbata lucrez pana la 22 si a doua zi duminica iar de la 7.30-18 dupa care lunea urmatoare de la 7-15 chiar e un sfarsit si un inceput de saptamana foarte obositor cand ma bucur ca traiesc si nu am timp sa gatesc, dar de azi sunt in concediu si o sa incerc sosul tau de nota 10.Imi plac nespus sosurile, apreciez mai mult decat carnurile care nu prea imi plac le maninc foarte rar.