La fel știam și eu. Nici sarmalele nu mai sunt ce au fost odată...
In compozitie, nu se pune. Se pune in apa in care se fierb sarmalele. Daca iti place.
Puțin în compoziție și restul deasupra (mai mult știu ca se folosește sucul de roșii deasupra)
Eh aseară am lăsat pe altcineva sa le împăturească și fiarbă :-D
Da! Se pune peste tot, ii da un gust mult mai bun, păcat ca maica-mea nu pune strop de bulion
Sarmalele sunt una din mancarurile cu reteta foarte diversificata, provenita din zona Orientul Apropiat - Balcani.
Toate variantele de retete au in comun doar forma de baza: umplutura este infasurata in foi de frunze, dupa care sunt fierte.
FOILE cele mai folosite sunt: frunzele de vita de vie (struguri) si de varza (proaspata sau murata).
UMPLUTURA poate fi foarte diversa: carne (taiata marunt sau tocata, de porc - cu slanina, oaie, capra etc.) amestecata cu maia, orez sau porumb maruntit etc.
Vegetarienii (si nu numai) fac sarmale cu ciuperci in loc de carne.
CONDIMENTAREA se face dupa obicei si gust: cu verdeturi (de exemplu cimbru, marar), rosii (bucati sau pasta, suc). De asemenea, la fierbere in oala se poate folosi varza (proaspata sau murata) maruntita, frunze de hrean etc.
La SERVIRE: peste sarmale se poate pune smantana, dupa gust.
Oricum se fac, sarmalele se fac in cantitati mari si se fierb indelungat.
Din acest motiv, este indiferent daca pui paste de tomate (si/sau alte condimente) in compozitie sau in zeama, gustul va patrunde intregul continut din oala.
Sarmalele sunt mai gustoase daca sunt consumate la cateva zile dupa fierbere.
Pofta buna!
anonim_4396 întreabă: