Hirtia de copt este cea mai buna solutie!
Cea nemteasca este atit de practica, incit nici nu mai trebuie unsa tava...se pune numai hirtia de copt!
ulei in loc de margarina......eu mai folosesc si hirtie de copt dar nu tot timpul ....doar atunci cind nu uit sa mi cumpar.
Hirtie de copt, de buna calitate, sau chiar unt si faina, ca doar mamele noastre nu aveau hirtie de copt.
Margarina conţine foarte multă apă, să nu o mai foloseşti niciodată...mai ales că este foarte nesănătoasă
Am folosit multe feluri de hartie pentru tavă şi din experienţa mea îţi pot spune că ideal este să ungi tava cu unt cu conţinut mare în grăsimi şi apoi să pui hartia pergament pe care te vei hotărî s-o alegi de la magazin( toate sunt bune şi este o cantitate destul de mare într-un sul)
Foarte bună este şi vechea metodă, după ungerea tăvii cu unt, se presară făină, care prin răsucirea tăvii se repartizează pe toată suprafaţa, aruncandu-se apoi excesul.
Avantajul folosirii hartiei de pergament este că-l poţi scoate mai uşor din tavă ( procedez la fel şi la cozonac), dar trebuiesc lăsate marginile hartiei mai înalte decat cea a tăvii folosite. Mare parte din unt va rămane in tava, dar se va regăsi gustul şi mirosul şi-n blat
Succesul este garantat...cu toate că fac f rar, reţeta funcţionează f bine de fiecare dată Baftă!
Pe fundul tavii se poate pune folie de aluminiu, sau hartie pentru copt. Se gaseste in magazine.
Poti sa faci blatul asa cum e reteta, unde tava, pune faina si dupa ce e gata taie-l pe laterale si cutata-l de coaja. Iese un blat foarte bun. Pentru a nu se rupe, insiropeaza blatul mai putin.