Eu n-as incerca, laptele praf este cel care da consistenta ciocolatei, in lipsa lui compozitia va iesi extrem de moale, ca o ciocolata lichida, nu cred ca asta iti doresti.
Ingrediente:
Zahar 350 g
Apa 100 ml
Unt 100 g
Lapte praf 250 g
Cacao pudra 40 g am luat cacao neagra Dr. Oetker
Arome 1 buc Vanilie, cafea, rom - orice va place
Nuci 100 g sau alune, stafide, etc
Modul de preparare:
Intr-o cratita se masoara zaharul si apa, se pun la fiert amestecand periodic.Cand se dizolva tot zaharul si incepe sa fiarba compozitia, faceti focul mic si lasati 5 minute - foarte important aici sa nu fierbeti nici mai putin(ciocolata va fi prea moale) nici mai mult(ciocolata va fi prea tare si uscacioasa). Dupa acest timp luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se dizolva complet. Apoi adaugati laptele praf, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase. Eu am folosit telul-lingura de la Tupperware, f.comod pentru chestii mai fine de amestecat.
In plus ar fi bine sa treceti laptele praf prin sita de faina, ca sa nu fie cocoloase mici albe in ciocolata - eu nu am facut asta si le-am avut, nu este grav dar nu chiar perfect :Si ultima este cacao si aromele. Amestecati bine sa nu fie cocoloase si sa se uniformizeze compozitita. Turnati compozitia intr-o tava cam de 20x20cm, unsa cu putin ulei si acoperita cu folie de plastic alimentara.
Deasupra cufundati nucile/alunele/stfaidele - puneti toata treaba asta la frigider pana se intareste bine - vreo 3-4 ore va ajunge. Dupa acest timp rasturnati ciocolata pe un fund sau pe masa cu fundul in sus. Daca are nuci eu prefer s-o tai cu fata in sus, va fi taietura mai buna si mai curata.O portionati cum va place, as recomanda sa faceti bucati mai mici fiindca este destul de consistenta.Si gata, repede un ceai fierbinte pe masa si savurati cu placere
Pofta Buna!
Gata! Funda?
LisaJulie întreabă: