Bună!
100-120 g. făină, 2 ouă bătute uşor, 300 ml. lapte obişnuit, 25 g. unt topit, ulei pentru prăjit.Pui făina într-un castron.
Faci o gaură în centru, adaugi ouăle şi jumătate din lapte şi baţi bine cu telul sau mixerul astfel încat să obţi o compoziţie fără cocoloaşe.
Adaugi treptat laptele rămas, untul şi puţină sare.
Baţi până obţi o compoziţie semi-lichidă. Laşi să stea minim 1 ora la rece.Prăjeşti câte un polonic de compoziţie într-o tigaie de teflon cu fundul gros. Întorci după 40-60 secunde, apoi mai laşi încă 30-40 secunde. Aşezi foile pe o farfurie şi acoperă-le cu hârtie pergament sau cu un capac.
Te pup!
Deci reteta de clatite este aceeasi dar cred ca ai gresit ceva. In loc de apa poti folosi apa minerala sau lapte sa fie pufoase, si inainte sa le pui in tigaie pune putin ulei o ungi si uleiul il pui intr-o canuta nu are cum sa se lipeasca, si apropo pune putina sare.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/retete/clatite/
http://www.reteteculinare.ro/......-pas-3613/
http://www.mondocucina.ro/......atite.aspx
http://www.mondocucina.ro/......atite.aspx
http://www.retetecalamama.ro/......ojana.html
http://www.laurasava.ro/2007/02/27/clatite-2/
Totuşi, cred că "problema" ta NU era legată de reţetă, ci de modul de coacere.
Tigaia trebuie să fie încinsă şi să pui o linguriţă de ulei înainte de a turna coca, apoi o altă linguriţă de ulei înainte de a întoarce clătita.
Uleiul se păstrează cald, pe marginea aragazului ( pe un ochi mic, pe care-l aprinzi/stingi din când în când ).
Toate cele bune.
Ciubotaru28Mirela întreabă:
sheila_2840 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
cosmogirl întreabă: