| Ioana2012J a întrebat:

Vreau şi eu o reţetă de pască vă rog(dacă are cineva bunicii în apropiere să îi întrebe cum se face vă rooog)... dar fără brânză şi stafide. Am mâncat la cineva, era foarte dulce şi moale, nu se fărâma, era destul de crescută, pufoasă şi galbenă (pentru că a pus multe ouă cred) şi extrem de aromată! Vă rog mult.

Răspuns Câştigător
| Raraa a răspuns:

Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 min
Timp total de pregatire: 125 min.
Ingrediente
Branza de vaci 1 kg
Oua 6 buc (sau 7 daca sunt mai mici)
Zahar pudra 400 g
Faina alba 4 linguri
Gris 2 linguri
Unt 150 g
Praf de copt 1 buc
Stafide 50 g
Esenta de vanilie 1 buc (o fiola)
Coaja de lamaie rasa 1 buc (coaja rasa de la o lamaie).
Pasi de urmat
1Pregatim ingredientele. Ouale trebuie scoase mai din timp, sa fie la temperatura camerei.
2Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.
3Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

4Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.
5La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.
6Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.
7Si...produsul final, te asigur ca e delicioasa,
POFTA BUNA!
Scuze pasca nu se poate face fara branza, ce ai mancat tu poate avea branza si nu stiai tu. Sper ca ti-am fost de folos! Funda?

| Ioana2012J explică (pentru Raraa):

Mulţumesc mult !

4 răspunsuri:
| Raraa a răspuns:

Daca vrei sa mananci cum zici ca ai mâncat tu, pai atunci nu mai pune brânză si stafide, sa vezi ce iese.

| Raraa a răspuns:

Cu placere!

| NacRonDX a răspuns:

Pasca nu prea are cum sa fie fara branza poate cu o gelatina sau budinca ceva mai tare dar nu cred. scuze