| silviuctc a întrebat:

Am o bluza si o pereche de pantaloni pe care au aparut niste pete albe.Cred ca s-a luat materialul de pe ele.Ce pot face?

6 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Pai depinde din ce material sunt si ce culoare au.Cum adica s-a luat materialul? Petele albe apar in urma patarii cu clor sau alte substante chimice dar daca ai specifica din ce sunt confectionate, poate ar fi mai de ajutor happy

| silviuctc explică (pentru Floridori):

Pantalonii negrii si bluza e rosie din bumbac
daca ar fi ca tine sa fie din clor sau alte substante ce pot sa le fac?

| Floridori a răspuns (pentru silviuctc):

Pai in cazul in care sunt patate cu clor, nu prea ai ce sa mai faci.Doar sa le vopsesti cu vopsea pentru tesaturi sau daca te pricepi, sa cosi sau sa brodezi anumite detalii pe pata pentru a o masca.Fiind din bumbac, la asta ma gandesc pentru ca nu imi imaginez cum s-ar putea "lua materialul" happy
In cazul bluzei rosii, ai putea sa o vopsesti mai usor, dar sincer negrul nu prinde chiar atat de bine.
Acum variante sunt, depinde daca chiar iti plac atat de mult acele articole vestimentare incat sa nu vrei sa te desparti de ele si daca te pricepi si ai rabdare sa faci lucru manual.De exemplu, in cazul pantalonilor, daca pata este jos, la nivelul gleznei, ii poti scurta sau poti sa brodezi ceva ce iti place (cap de mort, animale, litere etc.) ori poti lipi ceva stickere cauciucate pe pete ori sa faci un imprimeu(asta doar undeva in orasul tau unde se fac).Dar de iesit, nu mai iese pentru ca deja a iesit culoarea din cauza clorului.
Acum, de obicei femeile apeleaza la aceste trucuri pentru a cosmetiza hainele si nu stiu cat te ajuta pe tine raspunsul meu pentru ca din cate imi dau seama din nume, esti baiat(daca ma insel, scuze)...

Daca nu iti surade nicio varianta, poti opta pentru decolorarea lor integrala sau in degrade.Tot cu clor happy dar ai grija pentru ca poate deteriora tesatura!

| silviuctc explică (pentru Floridori):

Nu e clor, nu au fost spalate niciodata cu clor, pur si simplu le am scos patate din masina de spalat, o sa merge la o curatatorie sa intreb acolo, mersi pentru ajutor

Nu trebuie neaparat sa fi fost spalate cu clor. Poate doar s-au atins din greseala.Dar poate ca ai dreptate si este vorba de altceva. Sper sa reusesti sa le repari cumva.Numai bine!