Primul mesaj care apare cand intri pe olx e o atentionare sa nu dai nimic in avans nimanui. Imi pare rau ca ai patit asta dar sunt sanse de 99% sa fi luat teapa
Și fi atent/a, a fost ăsta vânzătorul așa a zis la fan curier ăia au zis că iau zis că poate să înapoieze produsul nelivrat, dar trebuie sa le plătească o taxă de 200 lei pentru renunțare nu stiu ce, i-am zis că nu mai pot da că îs ultimii banii, a zis atunci nu mai mă complic eu am vrut să te ajut și o zi buna. Nu i-am mai transferat că probabil e o țeapă...mesajele alea de la Fan ce mi-a trimis screenshot-uri păreau reale cu taxă de 500 după încă 500 lei că trebuie să plătesc și rambursul total din cauza fraudelor și să fie 0 lei ramburs. Eu nu cred că trimite fanul mesajele de genul de obicei. zii tu.i-am zis să-mi de-a banii înapoi a zis că ia cheltuit. Eu am vrut să-mi iau un iPhone 13 blue sigilat de tot era 1600 lei și mi la lăsat la 1000, Dar fază e ca nici AWB nu sa actualizat pe OLX probabil minte că a trimis coletul nu am mai pățit așa ceva până acum, mâine depun plângere la poliție și merg la banca că am vorbit cu eu, probabil o să-mi rezolve.
Am contractat bancă și a zis sa merg la poliție să fac anti-frauda sa depun cerere. că le-am explicat că am luat țeapă
Daca ai numele si contul lui du-te direct la politie si depune plangere ca ei il gasesc imediat. Nu te duce la banca ca te duci degeaba.
Si data viitoare cand comanzi de pe olx sa ceri livrare cu verificare, sa nu accepti nimic altceva
Am și IBAN contului lui și numele și adresa cam, că când am comandat a acceptat comanda pe OLX și și-a băgat datele de livrare. mi-au zis cei de la banca să merg sa depun plângere și după sa vin la ei cu ceva după care contactează și poliția pe el, pe banca lui și mna. dacă nu vrea să-mi înapoieze mă gândesc că îl obligă ăștia.
Nu il obliga. De fapt procedura e sa il contacteze politia si sa ii spuna ca daca inapoiaza banii de buna voie poate sa scape de un dosar penal. Daca ii face dosar penal o sa dureze foarte mult timp sa-ti recuperezi banii, unii au fost tepuiti de mii de euro si nu si-au recuperat niciodata banii. Dar macar sa fie pedepsit sa nu mai pacaleasca si pe altii
Dacă era o țeapă de 100-200 lei nu ziceam nimic, dar e 2.000 total. Eu inca nu sunt angajată, sunt la școală, pentru mine banii ăștia erau folositori, erau banii mei, mai am 1.000 lei doar rămași pe card, până nu îmi primesc alocația neprimita timp pe 3 ani și asta de-abia luna viitoare... Nu sunt atât de bogată cum cred unii, am avut o copilărie foarte grea și mi-am pierdut și mama acum 5 ani, pe mine mă mai ajuta mătușa mea. nu pot să înțeleg unii oameni, ar fi in stare sa facă țepi și la oameni săraci.
Ai dat 2000?
Eu am inteles ca au fost 500. Cum i-ai dat 2000?
Dacă citești mai bine de sus o să vezi ca e 2000, dar nu ai înțeles.
Ai zis ca iti cerea inca 500 lei si inca 500 lei, nu ai zis ca ai si platit sumele astea in plus. Si sincer imi era greu sa cred ca cineva poate sa dea 2000 lei la un strain de pe olx pentru ca toata lumea stie ca olx e raiul teparilor. Ce garantie aveai ca omul ala chiar iti trimite telefonul?
Sper ca maine la prima ora esti la sectia de politie
I-am plătit avans 500 și încă 500 trebuia ramburs, după care mi-a trimis screenshot cu mesaj primit de la Fan unde era scris că sa plătesc și cei 500 din cauza fraudelor și să fie 0 lei ramburs. după care mai târziu mi-a arătat screenshot că a primit mesaj de la Fan că trebuie taxa de siguranță 500 lei plătită pe care o primesc la primirea coletului, după care din nou era scris că încă 500 trebuie pentru taxa aia. dar nu există la fan nicio taxa. Probabil a modificat el un contact și a pus pe cineva să scrie. A zis acum că sa ia telefonul de la Fan că sa zice ca renunță și să-l înapoieze lui că îi cere 200 lei, menționez că AWB nu sa actualizat pe OLX, deci nu era trimis probabil. i-am zis că nu mai pot da niciun ban că el ar fi trebuit să de-a ca e al lui și a zis că nu se mai complica a vrut să mă ajute și "o și buna".
"O zi buna". Iar banii nu mi-a înapoit ca a zis ca ia cheltuit.
Și când i-am plătit mi-a dat IBAN, acum la șters din conversație, probabil îi frică că îl denunț cu contul lui, dar IBAN-ul lui îl am pe BT Cum am transferat.
Nu. pentru că nu era nici o sumă mică. și mi-a zis el mie la început, "nu vreau sa am probleme cu politia pentru 500 lei" gen pentru ăia care trebuia să-i dau prima dată. Că nu e țeapă bla, bla, bla. tot mi-a scris in ziua acea te-au externat din spital (ca eram acolo), mă întrebat ai ajuns sa depui banii pe cont că i-am zis că trebuie sa depun. nu mai fac o prostie că asta în viața mea. am 18 ani și sunt la școală, nu sunt angajată și nici o copilărie nu am avut buna. puteam să fac altceva cu banii, dar uite pe unii îi doare in fund cum se descurca alții
Și iPhone ăla 13 din anunț se vedea sigilat tot in cutie, el normal nou de la magazin sigilat e 3000 leí el a vândut cu 1600 și mi-a lăsat la 1000 că a avut nevoie de banii nu stiu ce. Bine ca nu am pierdut și mai mult, dar totuși îmi pare rău pentru ăștia pierduți și sper sa se rezolve cât mai rapid să acționeze și ei.
ApTvFilms întreabă: