Care este negru, cel din casa? Poate, dar nu stiu daca or sa faca asa ceva, doar carcasa aia de plastic este alba sau alta culoare, ar putea sa ia carcasa de la unu apar alb, exact acelasi model si o schimba cu a ta, dar nu cred ca desfac ei cutiile si mai ales sa faca ce spun eu.
Cand ai desfacut cutia, ar fi trebuit sa vezi, atu nci nu mai despachetai nimic, puneai la loc, si mergeai sa iti da de culoare alba.
Ce sa faci? Sunai, desi trebuia sai suni, imediat cum am vazut. Cauta pe factura, vezi ce scrie daca ai cumparat alba sau nu.
Referitor la unitati, externa si interna, alea sunt, nu se numesc la fel, asa ca nu te astepta ca pe unitatea din exterior sa scrie la fel ca pe cea din interior.
Unitatea din interior ar fi trebuit sa fie DAC-12CHSDW-NK, atunci ar fi fost si aia alba.
Litera W vine de la White, care inseamna alb.
Cum sa montat unitatile cand tu nu erai acasa? Dar aia cum au intrat in casa? Sigur cineva era acasa.Plus de asta te uiti ce primesti, chiar daca nu desfaci, verifici ce scrie pe cutie, acele litere si cifre ce ai aratat tu, apoi stai linistit.
Suna si spune-le situatia, le zici ca nu ai fost acasa, nu te pricepi, ei tiau trimis aparat negru.
Sa pui alt aparat, is alti bani, cine plateste. Cel mai usor este doar sa ai o carcasa alba de la celasi model, se schimba foarte usor si ai unitate alba.
Chestia este de unde, sau daca iti da Emag asa ceva, doar sa trimita ei pe careva sa faca schimbul asta, daca accepta.
Eu ar fi trebuit sa primesc DAC-12PROW si interna si externa, asta am platit.
In urma negocierilor am avansat la un voucher de 300 de lei sau imi platesc ei demontatul si eu urmatorul montaj.
Acum scriu reclamatia la ANPC, pentru ca am tratat cu ei pe cale amiabila si nu am ajuns la un consens.
Ei trebuiau sa se asigure ca trimit produsul corect, eu l am primit, l am depozitat si am plecat de acasa, nu am deschis nimic, primii care au vazut ce monteaza ai fost montatorii.
Ok ce spui tu este seria aparatului, adica seria Pro cum zic ei.
Asta inseamna DAC-PRO este aparat seria PRO, iar W arata ca este alb.
Eu ce am spus, fiecare unitate, afara sau interior are un model, ala este diferit, nu are cum sa scrie pe ambele exact acelasi model.Au ceva cifre, sau litere diferite sa le diferentieze.
Din ce ma uitai la Emag la aparatele ce arati tu, nici nu au culoarea neagra pentru acest aparat
Singurul negru ce il au este alta serie nu PRO, este ala ce ai aratat tu DAC-12CHSDB-NK, care nu este seria Pro.
Nu lasa asa, poate ca nici nu functioneaza, ele de regula sunt perechi, au ceva placute electronice in interior si cel de afara si cel din interior, trebuie sa existe comunicare intre ele.
Dar cei care au instalat, nu au vazut? Nu ai spus daca functioneaza, sau nu, de regula nu ar functiona, mai ales daca sunt serii diferite, instalatorii trebuia sa dea drumul la aparat sa functioneze, atunci ar fi vazut daca nu functiona ca ceva nu este in regula.
Bine nu stiu exact ce au cele doua serii, daca ar putea sa fie compatibile, desi ar putea fi vorba doar de cateva chestii diferenta, dar nu cine stie ce, asa ca e posibil sa functioneze si de la o serie la alta, mai ales ca diferentele dintre serii apropiate nu-s mari, doar ceva ici colo.
Insa nu este bine, tiau dat unitatea de afara seria Pro si unitatea din Interior alta serie, ai putea avea probleme de functionare. instalatorii nu sau uitat, este si vina lor.
Chestia este ca o sa platesti tot tu instalarea, care ar trebui sa nu te coste mult, odata ce toate sunt acolo, adica gauri date, doar unitatea din interior sa o puna, si sa se conecteze afara, trage ceva vacuum si aia ar fi tot.
Spui ca nu ai ajuns la o intelegere cu ei in ce sens? Spunele ca tu ai cumparat seria Pro iar ei ti-au adus un aparat alta serie aia CHSDB-NK, deci este vorba de alta serie, nu cred ca ei refuza sa iti schimbe aparatul, odata ce este alta serie.
Bine tu nu ai spus nimic daca ei vor sa il schimbe sau nu, poate nu ai ajuns la intelegere sa iti plareasca ei instalarea, asta sigur nu o sa se intimple, chair daca tu reclami la ANPC, nu-i vina lor ca tu ai instalat unitatile, mai ales daca au fost instalate de cineva autorizat, aia ar fi trebuit sa vada ca e ceva diferit, tu ar fi trebuit sa vezi ce ai primit, ai fi dus inapoi inainte sa instalezi.
Deci daca tu ai pretentia sa iti plateasca ei si instalarea, atunci nu o sa reusesti asta.
De schimbat, ar trebui sa iti schimbe aparatele, sa iti aduca alt aparat, nu este vina, tu nu te pricepi, deci schimbarea nu au cum sa o refuze, tiau dat alta serie, nu au incotro.
Deci, ei spun ca ar plati sa dea jos unitatea, atunci este in regula, nu trebuie sai reclami, trebuia sa suni pe cei cu instalarea, sa vina, te intelegi cu ei, cit costa sa dai jos si sa pui alta unitate interioara, desi cum am spus nu trebuie sa fie cine stie ce, cea fost greu s-a facut, acea gaura, unitatea de afara este deja instalata, aia ramane acolo.
Deci cheama pe instalatori, spune-le povestea, poate ca ei fac o factura doar pentru dezinstalarea unitatii interioare, dar acolo sa bage si instalarea unitaii noi, alea albe, intelegi? Instalatorii pe factura sa scrie doar demontare, dar banii sa fie si pentru instalare, asta este ceva intre voi, asa o sa fie bine.
Asa scapi si tu de reclamatii, nu mai astepti dupa ANPC ca dureaza si o luna pana sa iti raspunda, apoi sigur nu o sa cisitigi tu in fata Emag, mai ales daca au politici, reguli ce tu nu leai citit.
Eu asa spun, zile sa iti trimita unitatea noua, sau spune-le ca duci unitatea neagra inapoi, sa iti spuna ce factura sa le duci, sa le arati cit tea costat, vei lua unitatea alba Pro, vezi ai grija sa fie seria Pro sa nu iti dea iar altceva, o duci acasa si o instaleaza aia in aceiasi bani care au demontat.
Eu zic ca asa e cel mai bun.Doar vorbeste cu instalatorii si vezi ce spun, altfel cu reclamatii te apuca primavara.