| Transformice1 a întrebat:

Cineva cu skype care a comandat de pe Aliexpress? Care poate sa imi explice fiecare pas in cumpararea unor lucruri?

7 răspunsuri:
| DenisaBun a răspuns:

Eu nu am comandat nici-o dată, dar unele prooduse iti pot veni mai inchise la culoare sau mai deschide. Te poti uita pe Youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=wEXAyS3ZzsA

| PeFuga a răspuns:

E simplu. Faci cont pe site, pui produse in cos, le platesti cu cardul in avans, apoi astepti sa fie livrate prin posta romana. Ai sa astepti intre 30 si 60 de zile de regula pana ajung, apoi le ridici de la cea mai aproptaia posta vamală. Daca nu corespund descrierii sau daca nu ajung in intervalul de timp garantat de vânzător, poti solicita returnarea partiala sau integrala a banilor.

| Transformice1 explică (pentru PeFuga):

Dar daca e sub 10$ de unde ridic coletul?

| PeFuga a răspuns:

Ai grija mare la descrierea produselor deoarece de multe ori mărimile la haine nu corespund, sau pot veni produse cu defecte, materiale diferite de poza, calitate proasta etc. Pentru a cere banii inapoi trebuie sa faci poze sau sa filmezi si sa le incarci pe site dovada.

| Transformice1 explică (pentru PeFuga):

Daca comanda nu depaseste 10 $ de unde ridic coletul?!

| PeFuga a răspuns (pentru Transformice1):

Tot de la posta vamală. Toate coletele ajung la tine prin ei pentru ca sunt din afara UE si ei le trimit cu cea mai ieftina metoda de transport, nu prin curier. Eu am primit colete si sub 1$, si peste 20$. Diferenta e ca daca produsul este foarte scump e posibil sa platesti o taxa cand îl ridici, însă mie nu mi s-a întâmplat pana acum.

| PeFuga a răspuns (pentru Transformice1):

Am auzit ca in unele cazuri, daca plicul este mic de tot, e posibil sa ori ajungă in cutia postala, însă nici acest lucru nu mi s-a întâmplat mie personal. Ai grija ca la posta te pune sa desfaci coletul sub ochii lor ca sa vada ca nu sunt droguri sau alte chestii ilegale. Prin urmare, mai bine nu comanzi produse pentru care nu vrei sa dai explicatii celor de la posta