| Russenart a întrebat:

Cui i s-a mai întâmplat ca la casierie să-ți pună în bon că ai selectat pungă biodegradabilă, când tu n-ai făcut-o, în special la fructele care sunt deja în plasă?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Uita-te pe bon si cere-i refund.
Se mai intampla, daca apare acolo automat... ele trebuind sa de-selecteze acel obiect din lista.

| Fatamuntilor a răspuns:

Probabil din obisnuita!
O intre 10 si 30 de bani, nu e mare paguba.

| relian a răspuns:

Pungile alea ar trebuie sa fie gratis, deja cumperi ceva, doar nu le cari in buzunare.
Dar asa e cand omu e lacom, nu se mai satura aia de bani, nu au nici un respect pentru client.
Ce am mai vazut in RO casierii stau pe scaun laughing alta lipsa de respect pentru client.
Cind am fost ma luai de casieritele alea, se uitau aia ca la masini straine laughing si ce mutra au frate, zici ce leai furat ceva laughing
Leam zis trebuie sa fiti mai vesele, sa zimbiti, sa conversati cu clientii, sai salutati pe fiecare in parte etc, zic asa se face, pentru ca datorita lor luati salar.

Ce mutra au facut, insa clientii rideau, dar cam asta este adevarul in RO la supermarketuri, lalsa f mult de dorit.
Unde am vazut asa cum trebuie acolo in supermarket? La brinzeturi si ce mai e acolo f de treaba vinzatoarele alea, glumesc, vorbesc cu clientii.

Casierii din fata nesimtire curata laughing stau pe scaune.Dar sa alerge dupa clienti sa strige dupa ei, ca i se paruse uneie ca unu plecase cu ceva laughing
I-am zis al dreacu dupa ala alergi, niic nu-i datoria ta, dar stai pe scaun cand scanezi produsele.

Lasa-i ca poate or sa fie eliminati cand or baga sa scaneze omu singur, sa vad ce or mai lucra atunci.

Daca tio luat bani pentru punga producatorului, aia e tare de tot, niste nesimtit, tilharie pe fata; l; ipsa de respect cum am spus.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru relian):

Pungile au fost gratis pana nu de mult
Nu casierii sunt de vina, directiva vine de la guvern.In unele cazuri se pune si ecotaxa, si scot din buzunar si 30 de bani in plus
Oricum cred ca acea taxa era necesara.Lumea lua pungi si pentru legaturade patrunjel.Si aduna, si se aduna, se arunca! Si se stie ca nu bine pentru mediu. Oricum nu e mare lucru, sunt alte plastice care,, innunda'' mediu.

| Russenart explică:

Și asta mereu mi s-a întâmplat la profi, care mereu își schimbă zilnic, prin managerii bipolari, prețurile. La celelalte magazine nu mi s-a întâmplat fiindcă mereu m-am dus la self, și de acolo știu măgăria asta. Încă un motiv în plus să fie înlocuiți casierii cu self.

| Russenart explică (pentru Fatamuntilor):

Pentru 1 e nimic, dar când e magazin de cartier e altceva.

| relian a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Eu de cate ori am fost in RO pungile se plateau, vorbesc de supermarketuri.
Nu cred ca e lege de la guvern cum spui, este politica magazinului, pentru ca alte magazine de astea micute iti dadeau pungi moca.

Dar parca erau biodegradabile nu, laughing ori era doara poveste? Asa si tu crezi ca daca iti vinde acea punga, tu nu o mai arunci? Daca cumperi fructe, nu mai iei sacosa daca o platesti? Nu e nici o sfiriiala cu chestia asta cu platitu pungilor.

Sa incercat si aici, au bagat nu mai stiu acu vreo 2 ani sa platesti pungile, dar apoi au lasat-o balta, au revenit la gratis.

Normal asa este, iei patrunjel vrei sa stau cu el in mina sau cum? Alea is pungulite micute, nu vad ce ar inunda, alea iti zic eu, is povesti, vor aia sa scoiata bani din orice.

Iara cu statu pe scaun ti se pare normal? Sa stea casierul pe scaun in fata ta, cum adica? Baaaa tu iei bani datorita mie, ca vin acolo si cumpar, eu stau in picioare si tu stai pe scaun, asta e nesimtire curata.

Sincer eu nu as putea sa stau asa, mas simti aiurea.Si cum am zis cu mutrele alea de spui ca leai furat lor din casa laughing vai de capu lor, is in urma rau romanii cu multe.

Nu vad si ei pe afara, m, ai ales afacerile fac observatii, fac studii etc, ar trebuie aia sa stie cum e prin tari mai bine vazute.

| nevermind1234 a răspuns:

Mi se pare o nesimțire din partea lor. Indiferent ca e vorba de 10, 20, sau 50 de bani, tot furt se numește. Si ar trebui atenționați.

| Frank51 a răspuns (pentru relian):

Cum mai exact se produce lipsa de respect atunci când un casier stă pe scaun? Sau în ce mod simți tu respectul când stă în picioare?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie. De vreo două ori, dar nu le-am zis nimic.

| relian a răspuns (pentru Frank51):

Tu cand vorbesti cu cineva, cand stoiu si eu faci o tranzactie, ce faci stai pe scaun, si alatu sta in picioare? De ce nu-ti pui un pat laughing vorba aia stai mai relax laughing

Eu nu am vazut in america casier sa stea pe scaun, asta e numa prin UE este cum am spus lipsa de respect. Tu si alti romani care nu ati iesit din casa, normal nu ati vazut si in alte parti cum se procedeaza, deci e normal ca ti se patre normal.
Dar sincer eu si de nu eram plecat, tot nu mi s-ar fi parut normal.Cauta si vezi ca si pe timpul comunistilor, casierii stateau in picioare, intreaba pe aia mai batrini si o sa afli ca este cum zic eu.
Cind sta in picioare este egalul meu, cand sta jos arata ca se crede nu stiu cine laughing
Unde pui ca trebuie tu sa-ti pui produsele in sacos, trebuie tu sa i le duci la botu calului sa le scaneze laughing ba ne lesi cu mofturile astea.
Vina tu in America la supermarket si o sa vezi cati pune si produsele in sacosa, ba unia daca esti mai in varsta ti le duce si la masina laughing

Cind o sa vezi chestii genul asta, atunbci o sa stai si o sa te minunezi, comparind cu ce fac aia prin RO.
Te simti cum sa zic, respectat, te simti bine. Unde pui ca acei oameni care o fac, o fac din placere.

Cum este cand te duci in autobuz si vine un batrin linga tine si tu stai jos? Hai zii? stai ca nesimtitu ala jos, asa cum sta si nesimtita de la supermarket.
Aia este platita din banii mei, din banii tai, daca tu nai merge sa faci cumparatruri acolo ea n-ar avea salar, nu ar avea unde lucra.

Du-te tu si spune-le, dar de fata cu clienti si o sa vezi ca clientii care stau acolo la rind o sa iti dea dreptate, doar ca oamnii tac si nu spun nimic.
Cind tu esti la o masa, stai cu amicii tai si bei ceva ok? Vine un alt amic, prieten acolo la voi, da mina cu fiecare, tu cum dai mina cu el? Stai in continuare pe scaun si dai mina, sau te ridici si dai mina?

Te ridici asta faci si dai mina, astea is chestii ce le faci asa din cum sa zic respect, din instinct, pana si instictu iti zice ca trebuie sa te ridic laughing doar sa fii nesimtit sa faci altfel.Bine nu zic ca nu-s si oameni asa, dar normal este cum am descris eu.

Tu daca esti de alta parere, este parerea ta, dar nu poti spune ca asa a r trebuie sa fie ca tine, trebuie sa intrebi 100 de oameni cum ar fi corect si atunci, aia este bun, corect.

Lipsa de respect swe produce atunci cand tu vezi cum sta cel din fata ta, ce vorbeste, ce figura are, atunci cand tu faci cu el o tranzactie.

Cind le vezi mutrele alea de borcane botite laughing cum am spus au asa niste figuri de spui ca acu te ia si la bataie laughing hai spune ca nu-i asa.

Am spus la kaufland femeile alea de la brinzeturi is ok, cel putin unde am fost eu, stau in picioare, vorbesc cu clienti, glumnesc, te saluta etc.

Asa ar trebuie sa faca si casierii, toate chestiile astea te face sa te simti mai bine, pe mine cel putin asa ma face.
Deci este vorba de ce simti tu cand esti acolo.

| dullcat a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Toate sunt mare lucru, mai ales ca procentul de reciclare e praf si aceasta nici macar nu e solutia pe termen lung.Un rau mai mare nu il invalideaza pe unul mai mic.

Întrebări similare