anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum e cu comandatul de pe site-uri gen ebay, wish, ali express? Sincer, niciodata nu am inteles cum, dar mereu am vrut sa comand

2 răspunsuri:
| Ana9999 a răspuns:

Eu n-am comandat decat de pe aliexpress si nu prea am fost multumita de calitatea produselor, acum depinde si ce vrei sa comanzi, eu am comandat portofele ok de acolo, dar am fost dezamagita de pensule de machiaj, sa nu cumva sa comanzi de la ei rujuri sau ceva asemanator ca nu poti sa stii ce pun in ele. Experienta ta depinde de vanzator, asa ca uita-te cu atentie ce recenzii lasa cumparatorii, eu in general am avut experiente bune, dar la ultima comanda nu am reusit sa ma inteleg cu vanzatorul si in cazul asta mi se pare mai complicat pentru ca trebuie sa astepti mult returnarea banilor. Tot ce trebuie sa stii la comanda e ca daca ai valoare de peste 10 euro (transport inclus) platesti TVA-ul la vama, daca este sub 10 euro nu mai platesti nimic, dar in ambele cazuri vine la posta vamala si trebuie sa te duci cu comanda listata pentru a dovedi pretul (pe langa asta ti se va desface pachetul in fata ta pentru a verifica ce contine).

| Ana9999 a răspuns (pentru Ana9999):

Am uitat sa spun ca transportul dureaza extrem de mult, la mine produsele vin in aproximativ 2 luni. Ai o perioada de protectie de 60 de zile initial pentru a cere returnarea banilor in caz de probleme, ai grija ca acea perioada sa nu expire (cere-i vanzatorului o prelungire in cazul in care se apropie de sfarsit) pentru ca altfel nu mai poti cere banii inapoi.