| TheBoyTheCool24 a întrebat:

Daca am platit un colet sa vina la easybox si nu-l mai vreau efectiv, il pot lasa in easybox si-mi primesc banii inapoi?

Nu am dat comanda de pe eMAG.

10 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Iti primesti banii inapoi dupa ce expeditorul intra din nou in posesia lui si asta poate dura si cateva saptamani pentru ca unele colete date retur zac prin depozite

| IoanaBlandiana a răspuns:

Din cate stiu da. Dar la mine a fost mereu de pe eMAG. Dar cred ca e acelasi lucru. Nu l-ai ridicat, nu l-ai acceptat. E ca si cum il refuzai la curier la usa.

| anonimg a răspuns:

Trebuie să anunți vânzătorul. Legea spune că nu trebuie să ai un motiv anume pentru care să-l refuzi. Deci nu trebuie să spui motivul. Eu zic să anunți, pentru ca vânzătorul să știe ce se întâmplă cu coletul.

| MereuMadalina a răspuns:

Neapărat să completezi și formularul de retur cu specificația ca nu ai ridicat coletul.

| AndreiPopa20059 a răspuns:

Poti sa nu l ridici si vei primi banii inapoi.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să ceri alt produs.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru anonimg):

Citeste OUG 34/2014 si Legea 449/2003 si nu mai da raspunsuri in necunostiinta de cauza!

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Potrivit OUG 34/2014 si Legii 449/2003 ai dreptul sa refuzi fara motiv, in 14 zile si vanzatorul este obligat sa-ti restituie banii in maxim 30 zile de cand el primeste coletul si-l verifica. Eu am patit de cateva ori si in maxim o saptamana am primit banii.

| anonimg a răspuns (pentru Salontanul):

Nu știu ce am scris greșit.
Așa cum ai răspuns și tu cu câteva ore înaintea mea, tot așa am zis și eu despre lege: "Legea spune că nu trebuie să ai un motiv anume pentru care să-l refuzi (despre produs vorbesc)."
Dacă am menționat și faptul că trebuie să anunți vânzătorul, am spus-o în altă frază cu scopul ca vânzătorul să fie informat despre acel produs nedorit, chiar dacă legea nu o cere.
Refuzul unui produs este ca un review de care este interesat vânzătorul. Vânzătorul se întreabă care să motivul refuzului: poate să fie un defect al produsului -în cazul acesta ar putea să anunțe producătorul ca să se remedieze defectul; ar putea fi întârzierea coletului, și în cazul acesta vânzătorul ar putea schimba firma de curierat; ori a făcut din greșeală o comandă greșită sau poate incompletă; poate că a căzut produsul într-un magazin fizic unde îl și poate testa; sau cumpărătorul a văzut produsul mult mai ieftin în altă parte, sau a rămas fără bani pentru că a apărut o problemă.
Ține de etică anunțarea vânzătorului, de aceea am spus că "trebuie". Am și menționat că legea nu obligă cumpărătorul să spună motivul (și nu am editat postarea anterioară); dar o spune etica, moralitatea, ce o consider mai presus de lege.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru anonimg):

Nu trebuie sa anunti nici un vanzator! Pur si simplu refuzi primirea pachetului si ei sunt obligati, in 30 zile, sa-ti returneaze banii.