Potrivit OUG 34/2014 si Legii 449/2003 ai dreptul sa refuzi fara motiv, in 14 zile si vanzatorul este obligat sa-ti restituie banii in maxim 30 zile de cand el primeste coletul si-l verifica. Eu am patit de cateva ori si in maxim o saptamana am primit banii.
Trebuie să anunți vânzătorul. Legea spune că nu trebuie să ai un motiv anume pentru care să-l refuzi. Deci nu trebuie să spui motivul. Eu zic să anunți, pentru ca vânzătorul să știe ce se întâmplă cu coletul.
Citeste OUG 34/2014 si Legea 449/2003 si nu mai da raspunsuri in necunostiinta de cauza!
Nu știu ce am scris greșit.
Așa cum ai răspuns și tu cu câteva ore înaintea mea, tot așa am zis și eu despre lege: "Legea spune că nu trebuie să ai un motiv anume pentru care să-l refuzi (despre produs vorbesc)."
Dacă am menționat și faptul că trebuie să anunți vânzătorul, am spus-o în altă frază cu scopul ca vânzătorul să fie informat despre acel produs nedorit, chiar dacă legea nu o cere.
Refuzul unui produs este ca un review de care este interesat vânzătorul. Vânzătorul se întreabă care să motivul refuzului: poate să fie un defect al produsului -în cazul acesta ar putea să anunțe producătorul ca să se remedieze defectul; ar putea fi întârzierea coletului, și în cazul acesta vânzătorul ar putea schimba firma de curierat; ori a făcut din greșeală o comandă greșită sau poate incompletă; poate că a căzut produsul într-un magazin fizic unde îl și poate testa; sau cumpărătorul a văzut produsul mult mai ieftin în altă parte, sau a rămas fără bani pentru că a apărut o problemă.
Ține de etică anunțarea vânzătorului, de aceea am spus că "trebuie". Am și menționat că legea nu obligă cumpărătorul să spună motivul (și nu am editat postarea anterioară); dar o spune etica, moralitatea, ce o consider mai presus de lege.
Nu trebuie sa anunti nici un vanzator! Pur si simplu refuzi primirea pachetului si ei sunt obligati, in 30 zile, sa-ti returneaze banii.
Iti primesti banii inapoi dupa ce expeditorul intra din nou in posesia lui si asta poate dura si cateva saptamani pentru ca unele colete date retur zac prin depozite
Din cate stiu da. Dar la mine a fost mereu de pe eMAG. Dar cred ca e acelasi lucru. Nu l-ai ridicat, nu l-ai acceptat. E ca si cum il refuzai la curier la usa.
Neapărat să completezi și formularul de retur cu specificația ca nu ai ridicat coletul.