In cont iti ia cativa lei pe luna iar daca nu ai ti-l inchide. daca vrei sa-ti dea trebuie sa depozitezi pe o perioada de timp si sa nu ai acces la ei pe timpul acela.
Daca vorbim de cont de economii atunci vei primi dobanda
daca vorbim de cont curent atunci s-ar putea ca comisioanele sa fie mai mari decat dobanda
Sunt 3 feluri de conturi: contul curent din care se ia comision de administrare (anumite banci), cont curent din care nu se ia nimic (alte banci) si contul de economii la care se da dobanda (uneori insuficienta pentru a acoperi impozitul pus de stat)
Contul curent este cel in care se popt face diferite operatiuni: depuneri, retrageri, plati, etc.
Contul de economii este varianta cea mai flexibila de economisire. Contul permite depuneri si retrageri de numerar oricand si ofera o dobanda destul de mica. In plus, bancile nu penalizeaza clientii atunci cand retrag bani, dar pot impune in unele cazuri, mentinerea unei sume minime in cont.
Mai este un fel de cont care se numeste "Depozit". Deci este impropriu spus "cont". Din toate variantele acesta este cel cu cea mai mare dobanda.
Depozitul este destinat insa celor care dispun de o suma de bani (minima. De exemplu la o banca este de 1000 lei suma minima) pe care o pot depune la banca pentru o perioada prestabilita de timp – 1 luna, 6 luni, 1 an, etc. Daca scoti inainte de termen (ca la contul de economii) pierzi dobanda aferenta.
Penttru un cont in banca trebuie sa platesti o suma de administrare a contului care poate fi intre 50 -100 lei, daca ai o suma mai mare de bani dobanda acopera administrarea si ramai si tu cu ceva, altfel iti ia anual o parte daca suma e mai mica.De ex daca ai 1000lei o sa pierzi mai mult
Eu am card de salariu pe care l-am folosit din nou după aproape doi ani. Nu l-au inchis pe acesta și îl închide pe al tău? Și nu, banca nu îți ia banii.
Ma rog, dacă nu cumva o fi vreo angajată cum s-a întâmplat la Brașov când șefa unei instituții a golit conturile oamenilor. Oarecum a furat, iar unui om ia luat din cont 120.000 euro. Chiar și mama a pățit să îi dispară bani din cont. Asta s-a întâmplat în urma cu vreo 12 ani și pe atunci când făcea extras de card ( înainte să intre salariul pe card) apărea - 200/-300. Când banii intrau pe card, acești bani erau trași din cont automat. Toți colegii lui mama aveau aceeași problemă și când s-a mers la bancă pentru lămuriri, s-a spus că este nu știu ce comision. Dar interesant, că la alte sucursale aceeași bancă nu aveau acest comision. Apoi totul a revenit la normal, nu s-au mai tras bani din cont, nu mai apărea cu minus și ghici de ce : o angajată de la sucursala respectiva și-a băgat mana în banii oamenilor. A fost dată afară, condamnată, dar banii furați nu i-au mai dat înapoi. Nu știi niciodată ce om lucrează în interior, iar banul... Banul este ochiul dracului.
Dobanda este foarte mica si iti pot lua niste comisioane la retragere de te doare capul.
Comision retragere între bănci. Dar la banca care a emis cardul nu îți mai ia bani când retragi bani. Asa e la Raiffeisen. Dacă ai card Raiffeisen și retragi de la BRD logic ca ramai fără vreo 30 lei pe card. Nu mai dezinforma lumea pe aici.
Am avut un depozit bancar in valuta la o banca cunoscuta, suma maricica (la "buzunarul" omului de rand), timp de 1 an. La terminarea anului de depozit l-am lichidat, dupa care am cerut ridicarea sumei in numerar.
Mi s-au calculat dobanzile si comisioanele, iar in final am primit MAI PUTINI bani (cativa Euro) in mana decat am depus!
Explicatia bancii a fost ca, comisioanele si impozitul aferent "dobanzii" au fost mai mari decat dobanda prinsa in contractul de depozit.
M-am intrebat, daca in asemenea situatie care "venit" mi-a fost impozitat?
Am un cont la raiffeisen la retragere la ghiseu 10.000 lei comision retragere 100.Mai unul la Transilvania la 2000 lei imi ia 8 lei la bancomatul bancii.