Buna, pentru produsele din China trebuie sa platesti taxa vamala + TVA-ul:24% din factura. Nu cred ca o sa te ajute sa spui ca ai primit cadou 5 lap. - ei sunt o sa aplice 24% TVA pe pretul de catalog al produsului. Transportul trebuie sa intrebi direct pe site daca il acopera ei sau tu - el se calculeaza in functie de greutate si prioritate-- un colet poate face 7, 10 zile sau 3, 4 saptamani.
Nu cred ca o sa te creada ca este cadou si o sa te puna sa platesti (inainte mergea o spagutza...cand dadeai buletinul... pune-i frumos 50Ron impaturitzi sub el - era liniste si armonie dupa). Spor!
Mersi.
Poate ma poti ajuta cu inca ceva. E adevarat ca esti scutit de taxe vamale sub o anumita suma? De ex, daca cumperi trei suruburi si te costa 8 $ se mai plateste taxa vamala?
Si doar prin PayPal se poate cumpara din strainatate?
Buna, din cate stiu eu nu esti scutit + vezi ca tu TVA platesti la toata factura (de obicei factura include si costurile de transport) si taxa vamala numai la produse.
Site-urile din China au metode de plata diferite - unele primesc WU, altele transfer bancar, altele si card (depinde de site).
pont: eu prefer sa platesc prin DHL pentru ca baietii ti-l aduc la usa si nu ti-l deschid; cand te duci la posta, iti deschid coletul, fac mutre.....etc,etc(este adevarat ca se pot face ca uita sa-ti ceara TVA-ul - adica nu-l mai platesti.dar trebuie sa dai)