| Andrei7520152 a întrebat:

Pentru cei care au cumparat online din china/HK : Vreau sa cumpar de pe dealextreme.com De obicei cat asteptati dupa un pachet? si cat ati platit tva+transport? transportul e gratis? am aflat ca in unele conditii nu se plateste tva-ul, de ex cand le ridici ca si 'cadouri' (btw,pe forumul siteului am citit ca "All packages are declared as Gift*" insemnand ca daca comanzi de pe siteul lor automat nu platesti tva?

si mai am ceva. poti comanda aceeasi produs in numar mai mare? (de ex, la 5 laptopuri te pot arde la posta cu ceva taxe)

Răspuns Câştigător
| magazinulDepeBlog a răspuns:

Buna, pentru produsele din China trebuie sa platesti taxa vamala + TVA-ul:24% din factura. Nu cred ca o sa te ajute sa spui ca ai primit cadou 5 lap. - ei sunt o sa aplice 24% TVA pe pretul de catalog al produsului. Transportul trebuie sa intrebi direct pe site daca il acopera ei sau tu - el se calculeaza in functie de greutate si prioritate-- un colet poate face 7, 10 zile sau 3, 4 saptamani.
Nu cred ca o sa te creada ca este cadou si o sa te puna sa platesti (inainte mergea o spagutza...cand dadeai buletinul... pune-i frumos 50Ron impaturitzi sub el - era liniste si armonie dupa). Spor!

2 răspunsuri:
| Andrei7520152 explică (pentru magazinulDepeBlog):

Mersi.

Poate ma poti ajuta cu inca ceva. E adevarat ca esti scutit de taxe vamale sub o anumita suma? De ex, daca cumperi trei suruburi si te costa 8 $ se mai plateste taxa vamala?

Si doar prin PayPal se poate cumpara din strainatate?

| magazinulDepeBlog a răspuns (pentru Andrei7520152):

Buna, din cate stiu eu nu esti scutit + vezi ca tu TVA platesti la toata factura (de obicei factura include si costurile de transport) si taxa vamala numai la produse.
Site-urile din China au metode de plata diferite - unele primesc WU, altele transfer bancar, altele si card (depinde de site).
pont: eu prefer sa platesc prin DHL pentru ca baietii ti-l aduc la usa si nu ti-l deschid; cand te duci la posta, iti deschid coletul, fac mutre.....etc,etc(este adevarat ca se pot face ca uita sa-ti ceara TVA-ul - adica nu-l mai platesti.dar trebuie sa dai)