| C._Madalin_Andrei_1999 a întrebat:

Salut TPU! Am cumpărat un televizor acum 2 luni și am făcut și extra-garantie casco pe încă 2 ani. În seara asta mi-a apărut o dunga de pixeli arși de vreo 10 cm lungime. Dacă îl duc la reparat acum o sa pierd toți ceilalți 4 ani de garanție pe care ii am sau rămân cu cea casco? Ca nu știu care e procedura. Ca asa nu e prea deranjant și l-as tine măcar 2 ani sa pierd doar garanția extra. Ceva păreri?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Extra-garantia e una si asigurarea bunului la furt, spargere gen acest 'casco' este altceva!
Ce ai cumparat de fapt? extra-garantie sau asigurarea bunului caci nu am inteles.

Nu are nicio legatura daca tv-ul are pixeli morti si este in garantie se repara pe garantie, se inlocuieste cred!

Cred ca dunga de care ne zici nu reprezinta pixeli ci mai degraba banda led arsa, in fine se face pe garantie!

| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Daca ai cumparat acum 2 luni televizorul si s-a stricat ar trebui sa il inlocuiasca cei de la magazinul de unde l-ai cumparat, nu sa-l repare.

| C._Madalin_Andrei_1999 explică (pentru Simpatic):

Extra garanție scrie pe contract. nu ma interesează dacă îl face, ca știu ca îl face. ma interesează dacă mai am extra garanția după și inclusiv garanția originala de 2 ani

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Trebuie dus la service deoarece daca ai o dunga aia se va extinde pe tot ecranul, iar in cazul garantiei pe care o ai trebuie sa i intrebi pe ei daca o pierzi sau nu, dar trebuie sa contactezi telefonic magazinul de unde l ai cumparat si sa ai in fața ta chitantele si garantia sa le spui modelul televizorului si data la care l ai cumparat, suna i maine dimineata după ora 10:30 si vorbeste cu ei.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai televizorul (sau alt produs) in garantie si se defecteaza (ne-provocat), atunci rebuie dus inapoi la vanzator (sau la service-ul acreditat de producator), impreuna cu bonul de casa (dovada platii) si certificatul de garantie, preferabil si in ambalajul original.

| Simpatic a răspuns (pentru C._Madalin_Andrei_1999):

Normal ca vei mai avea extra-garantia, numarul de zile in care sta in service pentru reparatie (asta daca nu se schimba cumva) se adauga ca zile in plus la garantia de baza, cea de 2 ani. Nu va afecta in niciun caz extra-garantia.