| Ghengbeng18381 a întrebat:

Salut TPU,
Am pus pe ebay la.licitatie un iPhon 11 pro max. Și mi-e teamă ca acel care va cumpăra va plati pe paypal ear eu ii voi trimite coletul si el va da refund si voi ramane si fara telefon si fara banii. Cum ar trebui sa îi spun sa plătească ca sa nu poata lua banii inapoi?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Am uitat sa-ti spun: el nu-si poate da singur refund!
cand ceri refund trebuie sa ai un motiv serios sa ceri banii inapoi, pentru ca ebay va investiga motivul real, iar daca tu ai deja semnatura cu cofirmarea de primire de la curier, ebay nu va aproba refund-ul.

7 răspunsuri:
| Vântulalb a răspuns:

Scrii in anunt ca plata se face doar... cum vrei tu. De preferat ramburs. Nu ia telefonul fara sa dea banii indiferent ca e curier sau posta.

| sierra1 a răspuns:

"Cum ar trebui sa îi spun sa plătească ca sa nu poata lua banii inapoi?"

schema e că NU faci tu legea pe ebay! Dacă nu poți gestiona problema, dă anunț in ziar sau pe olx

| NotNamed a răspuns:

Pai dupa ce primești banii ii bagi in banca si ii retragi. Nu mai apuca el sa faca nimic rolling on the floor

| RamboGalaxy a răspuns:

Daca l-ai pus pe ebay el plateste prin ebay si daca face disputa la paypall sa isi ia banii inapoi tu ii vei putea da toate datele pe care le-ai primit de la curier/posta chitanta etc si disputa se va incheia cu castig pentru tine.

| Ghengbeng18381 explică (pentru NotNamed):

Îmi pune contul pe minus

| NotNamed a răspuns (pentru Ghengbeng18381):

M.am gandit la asta. Dar macar stii că ai vandut produsul si ti.ai primit banii... este un risc dar macar banii ii ai in portofel.

| Violleta2022 a răspuns:

Alegi sa trimiti pachetul prin curier cu semnatura de primire.
In felul asta ai dovada ca el l-a primit si nu poate sa ceara refund.
la licitatie nu ai cum sa spui nimanui ceva, fiindca tu nu vezi cine liciteaza si cine castiga licitatia. Selectezi tu de prima oara meoda de plata si sa-ti fie platit imediat. Evident alegi metoda de plata prin curier, cu semnatura de primire.