Stii cine a facut site-ul? Fa-i plangere la politie.
Chiar daca nu stii cine a facut site-ul, tot trebuie sa faci o plangere la politie. Ei vor identifica firma de hosting, detinatorul domeniului - din aproape in aproape vor ajunge la cine trebuie. Situatia este mai complicata daca site-ul este pus pe o platforma gazduita in afara tarii.
Nu stiu daca poti face cerere direct la firma de hosting (in functie de cat de repede vrei site-ul dat jos) - in acest caz s-ar putea sa-l mute pur si simplu in alta parte si sa va "jucati" de-a prinselea.
Nu nu știu cine a facut site-ul am dat și eu și prietenii mei denunțuri dar adminul nu știu din ce cauza nu blochează acest profil.Mersi mult!
Daca e un site de genul www.elena.ro (sa zicem) degeaba faci reclamatie la admin-ul site-ului ca e exact ala care a facut site-ul.
E ca si cum ai reclama la lup ca ti-a mancat oile.
Reclamatia trebuie facuta la firma de servicii Internet care gazduieste site-ul (trebuie sa o gasesti plecand de la denumirea site-ului).
Tu insa zici ca "nu blocheaza acest profil" ceea ce ma duce cu gandul ca ar fi de fapt vorba despre ceva gen profil de Facebook?
Acolo intr-adevar il reclami catre admin.
Exprimarea ta este incoerenta logic, vorbesti de site, admin, profil dar nu sunt sigur ca folosesti corect termenii.
Ca sa poti primi un sfat bun trebuie mai intai sa expui corect problema.
Buna, Elena,
Ne pare rau pentru situatia neplacuta in care te afli. Recomandarea noastra este sa depui plangere la Politie pentru hartuire. Nu uita! Plangerea ta trebuie sa fie insotita de dovezi ale acestor fapte (print screen, conversatii, emailuri, etc.) – este foarte important sa pastrezi aceste dovezi si sa nu le stergi. In cazul in care intampini rezistenta din partea Politiei, insista ca plangerii tale sa-i fie dat un numar de inregistrare – politia va fi obligate sa investigheze cazul.
Daca politia nu iti ofera castig de cauza sau nu iti solutioneaza problema, poti apela la ajutorul unui avocat specializat pentru a intenta aceasta persoana in judecata pentru incalcarea dreptului la imagine. Conform:
Codul Civil
Art. 73
Dreptul la propria imagine
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.
In plus, daca aceste informatii iti afecteaza imaginea, coroborond articolul 253 care se refera la mijloacele de aparare pe care le are la dispozitie persoana fizica cu articolul 257 al Codului Civil poti cere instantelor:
- Incetarea incalcarii dreptului la imagine daca aceasta dureaza in prezent si interzicerea pentru viitor a unor astfel de actiuni;
- Obligarea celui care v-a defaimat la publicarea hotararii de condamnare pe cheltuiala acestuia, astfel facand publica hotararea instantei prin care se atesta ca actiunile impotriva imaginii dumneavoastra au fost ilegale;
- Repararea prejudiciului de imagine cauzat prin achitarea unor despagubiri in bani.
Pe viitor, te sfatuim sa ai mare grija de datele tale personale, sa nu le postezi in mod public, sa nu le trimiti strainilor si sa nu adaugi in lista ta de prieteni persoane necunoscute sau care nu sunt de incredere.