| Mariuss32 a întrebat:

Abdomenele se fac neapărat cu mâinile la ceafă? Când le pun la ceafă fac mai puține, iar când nu le pun fac o grămadă(le țin pe lângă corp, nu mă trag de ceva sau mă împing). Dacă e neapărat, de ce?

6 răspunsuri:
| jrockfreak a răspuns:

Unii isi pun mainile in x pe piept, dar am auzit ca trebuie sa iti tii mainile la ceafa ca sa nu se intepeneasca gatul sau ceva, este video pe youtube. https://www.youtube.com/watch?v=GD43L8ruVPI e pe engleza :-j, dar iti dai seama cat de cat ce zice.

| Mariuss32 explică (pentru jrockfreak):

Dar tot una este? Cu mâini la ceafă sau fără? Tot același antrenament este?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cand tii mainile pe langa corp te ajuti cu muschii centurii superioare si ai bratelor (te tragi) si efectul asupra musculaturii abdominale este cam jumatate sau chiar mai putin. Ca sa atingi acelasi efort trebuie sa faci cam de 3 ori mai multe si tot nu e chiar echivalent, fiindca conteaza si intensitatea efortului. Daca te intereseaza doar consumul de calorii (si nu musculatura abdominala), le poto face si asa, dar, asa cum ziceam, cam de 3 ori mai multe

| jrockfreak a răspuns (pentru Mariuss32):

Dap.

| Mariuss32 explică (pentru Brigaela):

Și dacă le țin împreunate în față fără a-mi atinge picioarele?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Mariuss32):

Este echivalent cu a le tine pe langa corp. Daca vrei muschi abdominali, abdomenele se fac cu mainile bine impreunate in spatele capului.