Depinde de obiective, daca vrei masa musculara (ceea ce vor 90% din cei care fac sport), NU faci zilnic pentru ca muschii se dezvolta in zilele de pauza (in cele 48-72 de ore necesare recuperarii fibrelor).
Daca faci un amarat de cardio, probabil poti face zilnic, cu toate ca si atunci in timp o sa-ti uzezi tendoanele si articulatiile daca nu le lasi sa se refaca.
Spui ca faci "in fiecare zi", de cat timp faci? 5 ani, 10 ani, 20 de ani?
Pentru ca muschii se refac si cresc in zilele de repaus, deci ai nevoie de odihna si hrana pentru ei.
Si organismul are nevoie de pauza, se va satura in curand de rutina. Plus ca si cei mai mari sportivi au pauze in program. E adevarat ca au antrenamente intensive. Oricum, ramai activ si in zilele de pauza. Fa plimbari, urca scarile, deci putin cardio.
Au și mușchii nevoie să mai facă pauză câte o zi pe săptămână dar dacă nu faci intens și nu simți nevoia de pauză ar trebui să fii ok.
Imi zici si mie cum faci tu exercitii o data pentru talie si o data pentru abdomen, te rog?
Normal nu e bine pentru ca mușchii au nevoie de pauză, de odihnă. Nu lucrezi același grupă musculară și ziua următoare, ci lucrezi altă grupă musculară și tot așa.
După un antrenament de cel puțin o oră, o oră jumătate aceea grupă musculară necesită de 24-72 ore de odihnă, în timpul în care aceea grupă musculară este în pauză lucrezi alte grupe musculare.
Pe net sunt multe video-uri, de la gym sport (10 minute pentru un abdomen plat) si pentru talie de la o fata Kristina Zavarski (talie subtire in 10 minute. Pe mine m au ajutat enorm
Incerc sa fiu mai explicita daca mai devreme am fost prea subtila: NU EXISTA sa-ti lucrezi talia separat de abdomen (de fapt nici nu prea exista notiunea de a-ti lucra talia). Deci tu lucrezi doar abdomen si fund.
Iar ce te-a ajutat pe tine enorm e ca ai stiut sa mai renunti la mancare...ca nici exercitii care sa te ajute sa slabesti doar intr-o anumita parte NU EXISTA.
Cum zici tu, dar de aia se numesc exercitii pentru X sau Y. Poti lucra o singura masa musculara, sau poti sa iti subtiezi talia daca nu am zis corect,, lucrezi talia". Acum nu stiu
Se numesc exercitii pentru subtiat talia ca sa păcaleasca oamenii ca tine care chiar au impresia ca se poate asa ceva prin exercitii.
Te auzi? Pe talie poti avea grăsime si poti scapa de ea prin sport, normal ca se subțiază!
Prin exercitii arzi calorii, care pot crea (dar nu obligatoriu) deficit caloric, care duce la slabire, care NU E LOCALIZATA. Slabesti acolo unde te ajuta geneticul, nu unde vrei tu...si nu prin sport, ci prin deficit caloric, care POATE fi creat si cu ajutorul sportului, DAR SI FĂRĂ.
Dar na, nu oricine stie chestiile astea si majoritatea sunt ca tine, care FARA ABSOLUT niciun studiu, nicio documentate si nicio experienta, cred tot ce gasesc pe internet.
Asa ca distractie placuta la facut exercitii pentru fund, fara greutati, fara surplus caloric si fara necesarul de proteine asigurat. O sa vezi rezultate la pastele cailor, dar bine ca-mi explici TU mie cum functioneaza lucrurile.