| andrei47 a întrebat:

Am o intrebare, dupa vacanta asta de paste ma duc cu un priete la MMA (sa facem sala, invatam sa ne bate/aparam), de exemplu poti ajunge in Romania un luptator mma profesionist sau poti fi promovat din Romania in strainatate? sau daca de exemplu esti destul de bun poti sa schimbi de la mma la wrestling pro cu usurinta in strainatate?

Răspuns Câştigător
| 13 a răspuns:

Trebuie sa fii foarte bun. Sa fi puternic fizic moral si psihic si sa poti trece peste barierele psihologice peste care o sa dai inevitabil. Sa stii ca oricine poate da un pumn in gura dar nuy oricine poate sa mai dea dupa ce tocma-i a ramas fara dintii din fata si are un ochi umflat. O sa trebuiasca sa iti sacrifici viata MMA-ului si sa te antrenezi stric si sa ti un regim strict pentru tot restul carierei tale. Altfel o sa ajungi sa te lupti de cateva ori si sa te alegi cu niste cicatrici frumoase si sa nu te ia nimeni mai departe. Eu m-am apucat de MMA de aprpae un an deja si e extrem de greu. AM facut 4 ani de box si comparativ cu antrenamnetele de MMA, boxul e o joaca de prescolari.Deci gandeste-te bine ininate sa te apuci. SI ca sa ajugi mare tu trebuie doar sa te inscrii la un club care organizeaza meciuri de genu asta si sa i iei pe toti pe sus. O sa te observe lumea si o sa se vorbeasca si asa ajungi de la sponsor la sponsor. Tu nu ai de facut nimic decat sa te antrenezi minim 3 ore pe zi sa mananaci strict si sa nu te lasi pana nu esti in varf.

7 răspunsuri:
| andrei47 explică (pentru 13):

Trebuie sa precizez ca am 17 ani('95), oare nu este prea tarziu daca vreau sa ma apuc de mma, oricum eu vreau acum sa merg doar ca sa invat sa ma bat corect si sa imi lucrez corpul dar cine stie, poate o sa ma descurc si o sa inceapa sa imi placa, deoarece wrestlingul il ador, este un spectacol foarte frumos mai ales wrestlingul mexican. Aici e mai dificil pentru ca meciul se termina cand esti facut praf sau cand ti-ai facut praf adversarul.

Ar mai fi o intrebbare sa iti pun, in mma este permisa acea aparatoare pentru dinti ca si in box si o casca de protectie ca acelea din wrestlingul amator? multumesc.

| 13 a răspuns (pentru andrei47):

Protectia pentru dinti este OBLIGATORIE. Iar casca este obligatore pana treci de statutul de junior sau "invatacel" pentru ca antrenmanetele le faci cu cineva care stie ce face si din relex o sa iti mai dea cate un bobarnac si tu pentru ca inca nu ai reflexele formate nu o sa le blochezi si singuru mod de aparae o sa fie inchisu ochilor... ceva nu foarte eficient. Dar la MMA profesional nu se poarta casca de protectie decat la antrenamnete dar in riong\cusca nu.

Deci protectia pentru dinti este obligatorie si in timpul meciului? deci nu risti prea tare un dinte spart :]]

Ab da risti, mai ales daca primesti un croseu si iti zboara di gura nu o poti lua ianpoi pana la pauza dar cat timp o ai reduci sanselel de a ramanne fara dinti de la 80% la 30%. Dar un dentist bun te rezolva un doi. Sfatu meu du-te si inscrie-te la cel mai bun dentist din oras chiar daca-i scump pentru ca daca o sa ai nevoie sa iti puna inapoi un dinte sa semene cu un tinte nu ceva ciot. La mine dintele de langa canin chiar dupa primii doi din fata mi prins cu un holsurub dar tine si nu am nici un fel de problema la mestecat sau muscat. iarasi unu din dintii din fata mi l-o ciobit un domnisor si si ala l-am reparat si abia daca se vede, trebuie sa te uiti foarte atent si la lumina tare ca sa iti dai seama ca o fost ciobit. Sfatu meu cand iti cuperi o proteza ia-ti ori Tapout ori everlast. Sa nu iti iei de alea cu 10 lei ca i ca si cum ai tine un prosop in gura tine ceva ceva da la un upercut puternic iti trec dintii de joc prin protectie si dau in dintii de sus lasandu-te fara o parte din ei sau daca esti "norocos" fara dinte complet.Protctiile dentare bune incep de la 40-50 de lei.

SI scuza greselile gramaticale dar sunt obisnuit sa scriu cam la acelasi ritm in care si vorbesc si doar dupa ce trimit raspunsul citesc ce am scris.

Si eu :]], asa patesc si cu mail-urile.