Nu exista o greutate minima pentru a te apuca de sala, am vazut tipi mai slabi de 56 de kg la sala si nu a fost o problema pentru ei. Fiecare isi regleaza greutatile la aparat in fuctie de forta. Eu prima data am tras de fiare pe la 13-14 ani, in perioada aia faceam gimnastica, iar in campusul unde faceam eu treaba asta era si o sala unde mergeau sportivii mai mari de la acest club, iar eu am intrat de cateva ori acolo si nu a bagat nimeni de seama ce varsta am si trageam de fiare acolo cum puteam, iti dai seama ca nu stiam multe pe atunci, mi se parea amuzant . Cred ca in perioada aia aveam 45 kg sau ceva de genul si nu am avut probleme, dupa un an trageam cot la cot cu uriasii din sala, dar bineinteles ca nu puteam sa pun pe bara cat puneau ei totusi, inaltimea si greutatea mea nu imi permitea.
Nu conteaza kg. poti avea 40 sau 100! e treaba ta asta. pari putin mai mic ca ani, iti recomand sa consulti un antrenor si sa nu faci ex cu multe kg. de preferat, nu ridica lucruri deasupra capului, coloana ta o sa se opreasca din crestere si e posibil sa nu mai cresti ca inaltime. ai grija, e periculos la o varsta mica.
iti recomand sa ai 16+
bafta daca te apuci!
funda?
E un mit treaba cu sala si cresterea in inaltime, nu este adevarat ca opreste cresterea, si nu este periculos deloc daca folosesti greutatile potrivite pentru forta si greutatea ta, e logic ca daca ai 50 kile nu te apuci sa faci genuflexiuni cu 100 in spate.
Nu cred ca stii tu mai bine decat un doctor. oriunde cauti * o sursă buna * asta spune ca se intampla. deci, nu prea ai dreptate daca faci cu un kilogram evident ca nu afectează, dar decat cu 1 mai bine deloc, ca esti tot acolo
numa'bine
Eu stiu mai bine ca un doctor pentru ca si eu am tras de fiare de mic si tot am crescut, doctorul decat a stat pe un scaun si a citit, nu a experimentat. Si sa nu-ti mai zic ca majoritatea culturistilor s-au apucat de sala din adolescenta cand inca nu isi terminase cresterea si au crescut in continuare + ca am citit marturii de la oameni care vorbeau pe tema asta.
Esti genul ala de om care stie mai bine decat toti
păstrează ti parerea, nu ma contrazic.
nu au inventat doctorii lucrurile alea, au fost experimentate?
te am pupat, numai bine
Te-am pupat si eu, te las in pace. Sunt studii facute de oameni de stiinta care contrazic prostia pe care o sustii, tu cred ca ai auzit de la oameni la fel de batuti in cap ca tine, arata-mi si mie un studiu care arata ca opreste cresterea. Singura chestie pe care o poate provoca e sa le afecteze in timp articulatiile, adica ca la un om care si-a incheiat cresterea. Tu cred ca n-ai fost niciodata la sala, iti imaginezi ca acei copii care trag de fiare au pe ei toata ziua pus in spate un sac de ciment care le apasa pe coloana
,, One of the biggest myths about weight lifting is that it stunts your growth. No studies have ever been shown that lifting weights stunts or inhibits growth. But, as with any exercise program, if you do too much too soon, physical problems can occur no matter how old the person doing the exercise is.,,
Stai linistit amice, ca am o varsta destul de înaintată, si nu mi complic existența cu tine nu te am jignit asa ca las o moale. te bag in buzunar, stai linistit. n ai fost tu in salile in care intru eu
si am si cunostinte care se ocupă? eu nu raspund la intrebari cu o parere, ci ceva ce stiu, nu doar pentru a încurcă niste copii.
maturizeaza te, ar fi cazul.
Stai linistit tu, cand faceam eu sport pe la 12-13 ani tu te jucai cu mingea la perete, tie iti place doar sa te contrazici ca un prostanac, sa faci gura aici. Tu raspunzi la intrebari cu miloaga de ceri funda in fiecare raspuns, nu sa ajuti neaparat. In cate sali am calcat eu si in cateva prin america si concursuri la gimnastica prin Europa cand eram pusti + master in biochimie chiar am cu ce sa ajut fata de tine milogel ce esti, cred ca te duci la sala sa dai burta prajita de la soare jos faci doua selfie si pleci acasa ai innebunit te iei cu mine
Vezi asta:
http://hunkbody.ro/qa-trasul-de-fiare-imi-afecteaza-cresterea-in-inaltime/
E inclus si un articol al Asociatiei Americane de Pediatrie pe acest domeniu.
p.s.: ai adaugat "funda?" dupa raspuns, ca un copil pampalau, asa ca daca esti in varsta (sau nu) NU POTI comenta oamenilor cu "te bag in buzunar". Efectiv NU POTI.