| flrnnn0202 a întrebat:

Am un coleg care a pus 12 kg in 9 luni de sala. Si sunt muschi nu e gras. Poti sa reusesti sa cresti atat natural, fara chimicale? El zice ca a crescut doar cu mancare.

13 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

E posibil dar sunt si destui care mint si nu recunosc ca iau tot felul de suplimente.

| cristiww a răspuns (pentru Adry05):

Adry05, suplimentele sunt naturale......nu e motiv sa te ascunzi sau sa te simti prost daca le consumi, se subantelege ca o fi luat si suplimente. Steroizii sunt alta poveste.

| Adry05 a răspuns (pentru cristiww):

In fine, a inteles el la ce ma refeream, nu era nevoie sa votezi raspunsul negativ lol

| cristiww a răspuns (pentru Adry05):

Eu nu fac cariera pe aici, dar raspunsul tau era eronat si l-am votat. E diferenta intre un vot negativ si unul eronat. Negativ ar da un hater, eronat da unul care considera (in cazul meu sunt sigur) ca raspunsul e gresit. Ce rost are sa dai un raspuns gresit daca nu stii despre subiect nimic? Foloseste cuiva?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Adry05):

Suplimente = natural.

| aXy99 a răspuns:

In primul an de sala cresti mult, daca are gene bune, e foarte posibil. Daca si in urmatoarele 9 luni va creste tot pe-atat, nu il mai cred laughing

| CarcotasulVesel a răspuns:

Christian Bale a jucat in Masinistul in care arata anorexic (ca asa cerea rolul) adica arata de parca ar fi iesit dintr-un lagar de concentrare nazist (atat de slab) iar in cam un an a jucat in Batman Begins, unde avea muschi cat cuprinde!

https://www.imdb.com/name/nm0000288/
https://babbletop.com/......begins.jpg

deci e foarte normal

| Cosmin86 a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

"Christian Bale" a bagat o gramada de chimicale happy

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru Cosmin86):

Foarte probabil, nu faci muschii aia fara "putin ajutor"
totusi, who carez?!? mi-a placut BatMan tongue~~~~~

| Cosmin86 a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Exact, e treaba omului ce-a luat si ce n-a luat. Nu mai trebuie sa murim de grija altora laughing

| Rd79 a răspuns:

Da, normal ca se poate, e un pic peste 1 KG pe luna. Si eu am pus ceva de genul asta cand ma duceam la sala.

| cristiww a răspuns:

Depinde "de unde pleci" si "unde ajungi". Sunt cel putin 3 situatii posibile in opinia mea:
1)Daca esti incepator, foarte tanar (si nu ai facut nici un fel de sport/munca fizica serioasa) poti pune 10-12kg intr-un an
2)Daca ai mai facut fitness mai demult dar ai facut pauza si ai pierdut masa musculara
3)Daca te-ai antrenat prost/lejer si mai ales ai avut o alimentatie proasta si le-ai rezolvat intre timp, poti pune ceva kg intr-un an (am vazut o multime de cazuri, chiar cineva cunoscut care a luat in greutate mult dupa 6-7ani de sala, omul nu avea bani de mancare, a facut bani apoi a pus si muschi).

In concluzie da, se poate. Dar trebuie totul calculat si cu vointa. Spunea un culturist cunoscut ca daca faci totul ca la carte (ceas elvetian) in 2 ani poti arata cam ca Alex Velea.

Si inca ceva important: masa aia musculara poate fi aparent "numai masa". In realitate mai e retentia de apa de la creatina si mai poate fi si grasime, 2-3 procente de Body Fat nu sunt vizibile cu ochiul liber. Deci din 12kg poti avea surpriza ca numai jumate sa fie muschi 100%
Apoi ar mai fi si mincinosii care baga "pastilute" si te mint pe fata de cred si ei minciuna (dar nu mai discutam despre ei).

| aXy99 a răspuns (pentru cristiww):

Sunt de acord cu tine, mai putin la partea cu Alex Velea. In doi ani de pastile ajungi ca el sau natural? laughing