Întrebare recomandată | Adrian_Denis_1988 a întrebat:

Aş vrea nişte sfaturi pentru alimentaţie sănătoasă.
Să poţi slabi mai repede ( Să faci muschi ) dacă eşti mai rotunjooor...

17 răspunsuri:
| Coloringthevoid a răspuns:

Daca vrei sa slabesti cat mai mult trebuie sa faci asta:
-bea cat mai multa apa(cel putin 2 litri de apa pe zi)
-nu manca niciodata nimic dupa ora 7 seara
-nu manca mult dintr-o data; cel mai bine este sa ai mese mici dar de vreo 4-5 ori pe zi.
-mesteca mancarea cat mai mult(un studiu a aratat ca asta te-ar putea ajuta sa pierzi din greutate)
Astea au fost niste lucruri pe care le-am intreprins de la alti oameni si le-am aflat din experientele altora.
Cat si despre ce sa mananci verifica site-ul asta:https://www.google.ro/......https?/url
Sper ca te-am ajutat;)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrei sa mananci sanatos si sa cresti in masa renunta la tot ce iti face rau adica nu bea cafea, sucuri, bauturi acidulate sau orice alt ceva decat apa, nu manaca chipsuri, dulciuri, si porcarii asemanatoare, trebuie sa alergi minim 1-2h de 2 ori pe zi sau odata daca esti la inceput, trebuie sa mananci hrana bogata in proteine ca de exemplu carnea de vita, sa bei oua crude(eu beau zilnic), e mult de povestit dar daca esti fumator trebuie sa te lasi de tot de fumat sau macar cat vrei sa cresti in masa si sa slabesti..SculpteazaCorpul este o aplicatie care te va ajuta foarte mult si iti explica totul de la A la Z, sper ca te-am ajutat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

De cand face cafeaua rau? Cafeaua e un antioxidant. Mai documenteaza-te putin.

"trebuie sa alergi minim 1-2h de 2 ori pe zi" -> cand cresti in masa, alergi CAT MAI PUTIN. Poate 1-2 h pe saptamana ( si asa e cam mult ). Ce spui tu e pentru definire, in niciun caz pentru crestere in masa.

Inca ceva: oua crude = CRETINITATE.

Citeste ORICE site avizat de bodybuilding. Ouale crude au o enzima ( avidina ) care impiedica absorbtia proteinelor.

Doar COPIII MICI care se uita la rocky beau oua crude.

| Cosmin86 a răspuns:

Ori vrei sa slabesti, ori sa pui muschi, hotaraste-te.

Nu le poti face pe ambele in acelasi timp.

| Adrian_Denis_1988 explică (pentru Cosmin86):

Să slăbesc.

| SorinelF86 a răspuns:

5 mese pe zi, 3 principale si doua gustari, foarte multe fructe si legume de preferat eco, fara carne de porc si grasimi, fara fast food, fara dulciuri si toate chestiile cele gasesti in supermarket, exercitii fizice acasa sau la sala pentru majoritatea grupelor de muschi, alergat minim 3 km pe zi, bicicleta sau sarit coarda

| EDMviolin a răspuns:

NU te arunca la vreo dieta citita de pe internet sau reviste,singura persoana in masura sa-ti recomande un regim alimentar SANATOS este un medic nutritionist. El iti poate calcula greutatea si inaltimea,si,in consecinta,necesarul zilnic de alimente. NU trebuie sa faci foamea,e cea mai mare porcarie. Nu iti chinui corpul in halul asta. In clipa in care ti-e sete sau foame,celulele tale duc lipsa de anumite substante si astfel intra in criza si tu ai senzatia de foame si/sau sete. Daca nu vrei sa mergi la nutritionist,iti recomand sa o lasi mai usor cu dulciurile, incearca sa inlocuiesti zaharul din dulciuri cu zahar natural (fructe) si fa sport. Sport, sport, sport. Pana si mersul pe jos seara, 15 minute, te relaxeaza psihic si fizic. Jogging si putine abdomene, genoflexiuni etc. Incet-incet, 5 acum, 5 maine, 10 poimaine etc. Nu-ti forta corpul. Sper ca te-am ajutat!

| ralucanegoesteanu97 a răspuns:

Daca vrei sa slabesti si sa faci masa musculara, ai nevoie doar de niste trucuri simple, cum ar fi :
- o masa echilibrata;
- renunta la dulciuri;
- la fiecare pranz insoteste mancarea de o salata;
- nu bea alcool;
- nu bea baututi acidulate;
- renunta la mancarea prajita si mergi pe gratar, cuprot sau fiert;
- bea foarte multa apa;
- inlocuieste uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline;
- intre mese daca iti este foame consuma fructe;
- nu manca dupa ora 7, daca iti este foarte foame bea apa sau mananca un fruct;
- fa jogging, este demonstrat ca fiind cea mai buna metoda de a pierde kg in plus si a-ti lucra corpul;
- invata sa faci o jumatate de ora sport dimineata, organismul tau se va obisnui cu programul iar dimineata muschi se vor contracta si vor intra in "priza" cu 10, 15 minute inainte sa te trezesti.

Bafta multa!

| ralucanegoesteanu97 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ba poti! Pentru ca daca vrei doar sa slabesti, pierzi masa musculara, nu grasime!
Trebuie sa faci sport pentru a-ti creste masa musculara ce arde grasimile, si sa ai o masa echilibrata si fara kalorii pentru a lasa muschii sa lucreze!

| rapnon a răspuns:

Deci, in primul rand excesul de grasime se rezolva prin alergare si cardio (in parc sau la stadion daca poti). De asemenea, pentru muschi iti trebuie mult lucru fizic (daca esti adult e recomandat cu greutati pentru cresterea masei, daca esti copil cu corpul este mai mult decat suficient). Apoi, alimentatia: inainte de efort intens si dupa mananca carbohidrati, iar in mod normal grasimi. Dupa antrenament branza de vaci (cottage cheese) e f buna si de asemenea si untul de arahide. In rest, verifica web-ul pentru mai multe alimente potrivite. Sper ca te-am ajutat!

| bolojanadelin a răspuns:

Daca vrei sa slabesti apucate de fumat
si bea cola
eu fumam aproape toata ziua beam suc si mancan cand voiam si am slabit 5 kg intr-o luna

| Beard a răspuns:

Salut! Daca vrei sa slabesti si "sa faci muschi" uita-te la tipul asta(Angel Fitness), este roman si da sfaturi pentru o alimentatie mai buna, modele de exercitii si multe altele. Sper ca te-am ajutat!

| Cosmin86 a răspuns (pentru ralucanegoesteanu97):

Sigur ca poti... cand pui masa musculara, mananci 3000-3500 kcal pe zi, pe scurt SURPLUS CALORIC.

Cand slaesti ai DEFICIT CALORIC.

CUM NAIBA ai si surplus si deficit in acelasi timp?

Esti doar un COPIL MIC, cu zero experienta de sala, care isi da si el cu parerea, nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Adrian_Denis_1988):

Alimentatie: doar proteine si legume, eviti carbohidratii. Consumi carbohidrati doar inainte de antrenament ( maxim si dupa ), in rest proteine sau grasimi sanatoase( gen nuci, migdale, caju, avocado ).

Dupa fiecare antrenament cu greutati, bagi 20-30 de minute cardio.

E suficient pentru inceput.

| Timisoara2001 a răspuns:

Sfatul meu pentru tine esti sa incepi sa faci sport(orice fel de sport) si sa bei cat mai multa apa in timpul sportului, sa mai reduci din mancare si cel mai important lucru esti sa ai multa ambitie adica sa faci tot ce am scris eu aici o saptamana si sa te lasi atunci degeaba ai inceput! BAFTA!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Trebuie sa faci miscare si sa mananci cat mai multe fructe in primul rand. Si incepe sala big grin