Doar fructe? Sa-i fermenteze in stomac si sa ajunga in cativa ani sa aiba gastrita?
Si in plus, fructele nu au proteine DELOC, el vrea sa creasca in masa musculara, nu sa slabeasca
Incearca P90X, in 90 de zile ai rezultate sigure, iti poti da seama si tu ca programul are efect dupa felul in care iti pune muschii la treaba
Flotarile sunt sfinte, iti lucreaza mare parte din corp, daca vrei sa mai pui si cateva kg pe tine-mananca orez pentru inceput, iti mareste stomacul si apoi vei simti nevoia sa mananci mai mult.
Dieta : 5-6 mese pe zi, bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ) si carbohidrati.
Pentru muschi te duci la sala, cu flotari si abdomene acasa nu rezolvi mare lucru
Ai doar 15 ani, tu inca esti in curs de dezvoltare, asa ca nu trebuie sa fie un complex ...pt o viata sanatoasa poti sa faci execitii( sport ) si sa consumi legume, fructe etc.
Poti incerca sa mananci doar fructe timp de 20 de zile si dupa aceea tragi de fiare si mananci bine!
Buna,
toti ii recomandati legume, fructe. omul vrea masa musculara => in primul rand are nevoie de multe proteine ( carne, lapte, branza, oua ), in al doilea rand de carbohidrati si IN AL TREILEA RAND de fructe si legume.
Si de la prea multe fructe se poate face gastrita, ca ele fermenteaza.
P.S. : conteaza si de unde se iau fructele, ca astea uriase din comert crescute cu 1000 de chimicale... mai bine stai fara
Bagi sub nas cat mai mult de cel putin 3 ori pe zi, seara si dimineata faci flotari minim 15(daca poti)
Cate mese pe zi ai acum si in ce constau ele concret? Programul de exercitii. vrei la sala sau acasa?
Pai, eu sunt genu lenes si mananc cand imi aduc aminte si ce gasesc. si program, vreau ceva care sa fac si acasa, iar la vara sa ma duc la sala. ce imi poti recomanda.
Hmm... pai incearca sa ai 4 mese pe zi.
Eu iti recomand asa :
dimineata : doua oua si o bucata de branza + 2 felii de paine integrala. Sa nu mananci mai mult de 4 oua intregi pe saptamana, cand depasesti in loc de 2 intregi bagi 3 albusuri
la pranz : piept de pui sau muschi de vita cu orez sau cartofi copti + o salata
dupa-masa : cateva fructe
seara : peste cu orez ( sau piept de pui, sau muschi de vita )
inainte de culcare : cateva cani de lapte sau o bucata mare de branza.
Ideea este ca ia nevoie de proteine ca lumea, si alea constau in : carne, lapte, branza, oua. Apoi ai nevoie de ceva carbohidrati ( cartofi, orez, quinoa, etc. ) si de niste fibre vegetale ( salate, fructe ).
Sa bei multa apa, 3 litri pe zi asa.
La 49 de kg trebuie sa mananci mult, ca tu cresti mai greu.
Acasa iti recomand flotari ( cu priza larga pentru piept sau ingusta - la latimea umerilor - pentru triceps ), abdomene si genoflexiuni. Dar nu zilnic, odata la 2 zile asa, muschii cresc in perioada de odihna, NU cand ii lucrezi.
Oricum, o sa observi o diferenta URIASA intre sala si acasa.
Inainte sa mergi la sala, citeste despre asta pe culturism.ro
Incepe cu :
http://www. culturism.ro/antrenament/notiuni-generale-despre-antrenament.html
si cu :
http://www. culturism.ro/alimentatie/notiuni-generale-despre-alimentatie.html
Apoi o sa-ti faci un program, cel mai bine e sa-i ceri instructorului de la sala sa-ti faca un program pentru primele 11-12 luni, cat esti incepator, si apoi o sa-ti faci tu un program mai avansat si mai intens.
Asa, orientativ, uite programul meu :
http://www. culturism.ro/forum/jurnal-personal/jurnal-cosmin-0001.html
Nu trebuie sa-l copiezi, o sa-ti faci tu propriul program, important e sa respecte principiile de antrenament si la orice grupa sa aiba exercitiul de baza primul.
Si mai am o intrebare... cat inseamna o serie de exercitii?
Am citit pe site-ul tau ca bei un shake proteic. in ce consta el si cum se face?
O serie inseamna N repetari consecutive, apoi pauza.
O serie de 10 repetari inseamna ca faci 10 repetrari consecutive, fara pauza, si cand le termini iei pauza.
Pai pun o cupa de proteina din zer in shaker, pui apa, amestec bine si beau
Am scris si ce proteina folosesc. Dar recomand sa iei proteine mai tarziu, dupa 18 ani, acum poti progresa foarte bine doar cu mancare.
Nu chiar, cu flotari o sa ai rezultate mediocre.
Un antrenament ca lumea pentru pectorali :
- impins cu haltera plan orizontal
- impins cu haltera plan inclinat ( pentru zona superaioara, p ecare flotarile NU o lucreaza )
- fluturari cu gantere
- pullover la cablu
Flotarile nu se compara cu un asemenea antrenament si in plus, la astea poti mari usor greutatile, la flotari poti mari doar nr. de repetari, pentru masa musculara trebuie sa maresti GREUTATEA, sunt oameni care fac 100 de flotari odata si NU au prea multi muschi.
Salut, uite ce vreau sa-ti spun daca vrei sa arati ca un John Cena(pe jumatate):
1) Vitamine, Proteine, Fructe si Carne> la greu;
2)Exercitii sport>pana faci febra musculara ;
3)Tragi la sala, sau daca vrei acasa urmareste [4)];
4)Flotari minim 20 pe zi+ genoflexiuni minim 30 pe zi si + 40 abdomene pe zi;
5)Proteine la pastile din cand in cand(cam din 2 in 2 luni).
Daca te-ai folosi de programul asta timp de 2-3 ani de zile o sa arati SUPER! Acest program este testat!
P.S.: Daca ai probleme cu tensiunea sau inima te sfatuiesc sa nu iei pastilele cu proteine!
Du-te la un doctor si fa-ti control la inima, si daca e OK esti liber sa folosesti programul asta, pentru ca vei fi cool!
anonim_4396 întreabă: