| ovidiujoker15 a întrebat:

Buna!
Am o intrebare, mi-am cumparat niste gantere de 10Kg, mai exact 2, intrebarea este ca voi mai creste in inaltime, am 15 ani si 1, 78 aproximativ, folosesc o aplicatie de pe telefon se numeste dumbell workout si pot antrena mai multe parti din corp cu aceste 2 gantere, da mi-e frica ca nu o sa mai cresc in inaltime sau o sa cresc mai putin decat trebuia, acesta este linkul aplicatiei https://play.google.com/......ps/details
vreau sa lucrez brate(biceps, triceps)
spate
umeri
piept
picioare
voi mai creste sau nu?
Si va rog intrati pe link-ul pe care l-am lasat sa vedeti exact la ce ma refer, eventual sa il si instalati si dupa sa imi spuneti exact daca exerciitile sunt bune si daca voi mai creste sau nu!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Eu la 16 ani lucram cu haltera de 80kg (nu 10kg amarate) si am crescut pana la 1.82.

Inaltimea e determinata genetic, NU poti s-o influentezi.

23 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Faci reclama ascunsa!

| CravataAlbastra a răspuns:

Eu mi-am distrus corpul facand exercitii dupa net, aplicatii etc. La varsta pe care o ai, sportul in special cu gantere iti va influenta cresterea in inaltime si e posibil sa cresti mai greu sau nu atat de mult, depinde de organism. Nu ti-as recomanda sa te apuci de pe acum sa lucrezi cu gantere, poti afecta chiar si articulatiile. Mai bine te orientezi catre un sport, cum ar fi innotul, ceva care nu are efecte negative sau mai bine ia-ti un instructor personal daca tii neaparat sa lucrezi cu gantere.

| CravataAlbastra a răspuns (pentru Cosmin86):

Cresterea in inaltime poate fi influentata de mai multi factori, printre care alimentatie, sport etc. cunosc cazuri reale.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Poti sa faci linistit ca nu o sa iti afecteze cresterea. Poti sa faci exercitii si de pe aplicatia asta dar iti recomand sa intrii pe canalul de Youtube a celor de la Passion4Profession ca sa iti gasesti mai multe tipuri de exercitii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CravataAlbastra):

1% maxim.

Daca spui ca "basketul inalta", asta e alt mit, in general oamenii inalti se duc la basket.

Stiu oameni care n-au facut DELOC basket si au 1.92 si altii care au facut de performanta (de au luat medalii cu echipa) au 1.83-1.84.

p.s.: cum "cunosc cazuri reale", ca nu ai cum sa stii cat s-ar fi inaltat fara sa practice sportul, iti spune eu: FIX LA FEL.

Răspuns utilizator avertizat
| Cosmin86 a răspuns (pentru ovidiujoker15):

In general nu conteaza greutate, ca au 10kg sau X kg, conteaza cate repetari poti face.

Daca POTI face 8-9 repetari, sunt bune, daca poti face mai multe, trebuie sa maresti greutatea.

Asta e valabil la ORICE exercitiu (gen la tractiuni, poti peste 9? legi discuri de tine, sau pui ganterele intr-un ghiozdan).

Eu la sala folosesc o centura cu lant, de care leg discuri normale (si il leg de braul meu), e simplu.

Uite:
https://www.fitlife.ro/centura-greutati/#.X5KClEIzZ60

La sala e gratis, e deja acolo laughing)
Dar si 300 de lei... nu era asa mult.
Oricum, mai costa si discurile.

Par ok...

Le-am vazut, dar ti-a raspuns foarte bine AnastasiaK, nu stiu ce-am putea sa mai zic in plus happy

De ce faci tractiuni si ramat la helcometru... in loc sa faci tractiuni la bara si ramat cu gantera/haltera?
Flotari la paralele nu bagi?
Genuflexiuni nu bazi?

"si dupa ce trec 6 luni, cum ma antrenez, stiu ca pe grupe musculare, dar cum?" -> gasesti pe net o gramada... si apoi il adaptezi la tine. Daca un program e bun pentru cineva, NU inseamna ca e bun si pentru tine, trebuie sa experimentezi, sa gasesti programul tau.

Nu conteaza ziua, nu trebuie sa fie 1.
Dar de ce nu intrebi direct la sala?