Binenteles! Trebuie doar sa faci tractiuni cum poti tu: 1 zi da, 1 zi nu, si de fiecare data sa incerci sa le faci cat mai corecte pana reusesti! Trebuie sa ti cont si de alimentatie, doar asa iti creste puterea! ar fi bine sa mananci carne o data pe zi sau cel putin o data la 2 zile! Alimentatia si odihna(8 ore pe noapte) e la fel de importanta, sa nu uiti asta! Daca te tii de astea, sigur vei reusi! Bafta!
Faci tracțiunea aia pe care poți s-o faci. Iei pauză, mai faci una și tot așa. Când nu mai poți, ai aici cateva moduri in care te poti antrena:
1. Tractiuni negative - te ridici cu ajutor (fie folosesti un scaun, fie te impinge cineva) si te lasi in jos cat mai incet posibil.
2. Izometrie - te ridici in acelasi mod ca la 1, dar in loc sa cobori, mentii pozitia cat mai mult posibil.
3. Tractiuni asistate - exista aparate pentru asa ceva, dar daca nu ai acces la niciunul sunt la fel de utile benzile elastice. Ai aici exemplu: https://youtu.be/RKLLh8dHRhg
4. Ramat invers - il poti face la orice bara, la paralele sau la inele, depinde de care dispui.
Nu te antrenezi zilnic, lasi zile de odihnă. Teoretic ar trebui să poți face 3 tracțiuni într-o lună.
La tractiuni intra 70% spate si 30% brate, tu n-ai spate. Trebuie sa faci mai multe tipuri de ramat si tractiuni asistate (aparat, benzi, ce ai).
Fa antrenament, flotări, lucrează bratele cu niste gantere, dar nu mari. Și tracțiuni la bara ca să îți formezi brațele și poziția care ți se cere. La anii tai, făceam 10, lejer, doar cu o mână. Dar jucam volei, nu stăteam pe Facebook, că nu era pe atunci. Dă-i bătaie, succes!
Da, asta incerc sa fac, dar nu prea vad roadele. Fac asta de aproximativ 5 zile. In plus ce aparate as putea face sa am forta in brate? Si care dintre tractiuni sunt mai usoare: cu priza pentru spate, sau cu palmele spre tine unde folosesti bicepsul? Multumesc!
Nici eu nu am stat doar pe telefon. Fac sport (sala), ridic greutati, dar recunosc ca tractiuni nu am facut si acum am constatat ca nu pot face nici macar o tractiune completa
Tractiunile la bara fac parte din majoritatea exercitiilor facute la sala. Pentru dezvoltarea musculaturii bratelor, spatelui etc. Apuca-te de ele cat mai repede.