| Sara2 a întrebat:

Azi e a 5 zi de când am intrat la regim şi simt că o iau razna, parcă au trecut 5 ani, şi am poftă să mănanc tot ce este interzis (fast food dulciuri) urăsc fructele deci nu-mi pot stăpâni aşa pofta de dulce. Am nevoie de un sfat orice să mă ajute să nu cedez. Vă rog să mă ajutaţi, ce să fac? Sunt o mare gurmandă, şi foarte pofticioasă

10 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

La orice cura, prima saptamana este cea mai grea.

Răspuns utilizator avertizat
| Vyrnfa a răspuns:

O sa te miri peste cativa ani ca o sa fii bolnava si nu o sa iti dai seama de ce, acum pe bune cum puteti tine regimuri, cure? Daca vrei sa fii sanatos, sa ai un corp ''aranjat'' trebuie sa ai un stil de viata sanatos nu sa ti un regim o luna si sa slabesti 10kg si urmatoarea luna sa pui 20kg. Oricum e mult de zis mai bine te documentezi singur decat sa astepti sfaturi

| GdX a răspuns:

Ai intrat prea brusc la dieta. Trebuia sa o iei usor, dar tu te-ai oprit brusc. Prima saptamana iti va fi greu, vei fi in sevraj pentru ca organismul iti cere chimicalele care se afla in dulciuri si fastfood, plus ca zaharul este un drog. Stoparea ingerarii de zaharuri produce aceleasi efecte in organism ca atunci cand te lasi de droguri. Incearca sa rezisti si alta data cand mai faci regim sa te apuci usor pentru a nu simti diferenta si greutatile pe care le experimentezi acum. Bafta.

| hogasmariaalina a răspuns:

Trebuie sa o iei usor...sa scazi treptat cantitățile de dulciurile sau fast food. Fara sucuri acidulate. Bafta.

| ALGator a răspuns:

Exista cred ca legende cu zecile. Mai ales acelea ca tot ce nu e ecologic si sustenabil si natural face rau.
Sa-ti mai spun si eu una. Atunci cand faci foamea (nu spui anume ce regim tii, asa ca deduc) organismul intra "in stare de avarie" si reduce consumurile energetice. Deci tu tragi sa maninci mai putin, el trage sa consume mai putin. "Carnita" de care vrei sa scapi ramane la locul ei in loc sa se consume.
Altceva. Daca tot te-ai hotarit sa tii regim asa cum spui. Parerea mea este sa renunti la "urasc fructele" sau "urasc...". Nu merge cu jumatati de masura. "Urasc fructele" vine doar dintr-un simplu obicei prost, nu din natura ta. Si fructele si legumele chiar sunt bune. Trebuie doar sa it impui gusturi putin mai sofisticate.
Trebuie sa compenesezi cu ceva dulciurile si celelalte pe care nu le mai maninci. Riscul este ca foamea te va dobori si vei ceda. Din pacate intrebarea ta e de Premiul Nobel. Succes!

| ALGator a răspuns (pentru hogasmariaalina):

Stiu ca o jumatate din omenire fuge ca dracul de tamîie de apa carbogazoasa (acidulate).
In numele adevarului insa, foart putini pot veni cu o referinta stiintifica la prima mina ca apa carbogazoasa (nu ma refer la bauturi indulcite sau altceva) ar fi daunatoare pentru sanatate.
Dimpotriva, pentru slabire, studii japoneze I-au gasit o functie, ca te face sa te simti mai satul, din cauza volumlui ocupat in intestine de gazul respectiv.
Cine are rabdare poate citi articolul publicat de BBC. Imi inchipui ca BBC-ului îi da mina sa fie impartial si sa se documenteze.
http://www.bbc.com/......ad-for-you

P.S. Nu beau bauturi acidulate, dar nici nu mi-e frica de apa acidulata.

| ALGator a răspuns:

Foarte multi dintre cei care se apuca de postit nu rezista pana la capat.
Nu e usor. Dar ar trebui sa privesti mai mult si la tine insati, la ce deprinderi ai.
Dieta trebuie sa mearga mina in mina cu evitarea sedentarismului (nu merge cu liftul, scarile rulante, nu lua masina cand poti merge pe jos) si practicarea miscarii regulate. Sa nu spui ca urasti asta, pentru ca atunci esti pierduta.
Apoi, trebuie sa renunti la rontaiala intre mese, sa reduci cantitatile, chiar daca nu de tot.
Mai poti tine seama de clasamentul puterii nutritive al alimentelor, in kal/g:
9 grasimi
7 alcool
4 proteine si hidrati de carbon
1.5-2.5 fibre
0 apa

Apoi poti verifica si indicele de masa corporala IMC (BMI) pentru varsta, inaltimea si greutatea ta. Poate te incaderzi, chiar daca nu iti place tie de tine. Sub 19 ani greutatea se apreciaza altfel cu ajutorul IMC.
http://www.calcule.ro/Sanatate-Greutate-Ideala/Inaltime-sex-varsta.aspx

Daca vei recidiva si vei pierde pasul, nu te da batuta. Reiei.

| Adry05 a răspuns:

Mananca 2 linguri de miere.

| Printesa10TM a răspuns:

Ambitioneaza-te! Gandeste-te cat de fericita vei fi cand vei slabi! O sa te imbraci cum vrei si o sa ai mai multa incredere in tine.