Nu este o regula generala de cat la % trebuie sa ai pentru a avea un abdomen definit.Pentru ca nu toti avem aceeasi inaltime, constitutie si genetica in principiu.
La 18% deja ai burta in toata regula. La 15% se vede foarte foarte sters daca ai abdomenul foarte dezvoltat (gen culturist). La 12% incepe sa se vada, iar la 10% se vede bine.
Cum sa ai burtã in toata regula la 18%? Doar dupã ce treci de 20% ai burtã, eu am sigur 16-17% si nu am burtã, un culturism sau un fitness model are 7-10% doar când ajungi la 10-12% incepe sa se vada cat de cat strierea. Un powerlifter sau strongman are 15-25% culturistii au mai putin.
Ce tot vorbesti acolo? Asta depinde de fiecare in parte. Majoritatea strongmanilor si powerlifterilor au peste 20%, au dita mai burta.
Prin burta in toata regula nu ma refer ca e obez, nici supraponderal, dar se vede destul de clar ca incepe sa ii atarne grasimea la abdomen. Nu stiu de unde stii tu ca ai 18% :))
Nici macar aparatele speciale nu sunt prea exacte, nu tin cont de cantitatea de apa din corp.
https://www.youtube.com/watch?v=mrllUxAr1_g
Uite aici un video interensa.t
Majoritatea estimeaza gresit, pentru ca nu tine cont de sex, nu e la fel procentul intre barbati si femei. Se adaugã 4-8% pe lângã un dexascan. Majoritatea estimeaza un numar mai mic de bf decât e, cei care zic 15 e de fapt 18, 12 e de fapt 15 si tot asa.
whocares5147 întreabă:
FaraNumePls întreabă:
Andrei16263829 întreabă: