| FlorinaRuby a întrebat:

Buna:* Exercitiile pentru inaltare chiar functioneaza? Pilates.stretching? Sunt foarte complexata de faptul ca sunt scunda.am multe defecte pe care le accept, dar pe acesta nu pot.Chiar imi doresc sa fiu mai inalta. A incercat cineva exercitii pentru crestere in inaltime? Au functionat?

Răspuns Câştigător
| aligru a răspuns:

Din pacate ti ai ales un "defect"care nu prea poate fi corectat. Eu sunt destul de inalta si practicam pilates respectiv stretching deoarece dansam dar nu m am inaltat. Conteaza ce varsta ai si cum reactioneaza organismul tau la ele. Ca la orice tratament, program, dieta difera de persoana pe care il practica. Poti incerca baschet pe langa acestea doua.
Oricum, banuiesc ca inca esti in perioada de crestere deci mai exista sperante si plus de asta, daca nu te inalti, macar ramai supla!tongue Succes!

8 răspunsuri:
| florentina_9904 a răspuns:

Buna ca sa te inalti joaca volei acest sport pe mine ma inaltat si sunt multumita funda?

| DanAmarandei a răspuns:

Iti recomand handball / volei / baschet. Vreo 3-4 ani. Mai ai timp sa cresti in inaltime pana pe la 23 de ani. Succes!

| SpaNu88 a răspuns (pentru DanAmarandei):

"Mai ai timp sa cresti in inaltime pana pe la 23 de ani" De unde ai scos aberatia asta?!?!?! Daca nu ai inca 17 ani o sa mai cresti...

| DanAmarandei a răspuns (pentru SpaNu88):

Mi-e greu sa pricep ce inseamna comentariul tau, dar poti sa te lamuresti singur / singura ca am dreptate de pe wikipedia sau dintr-un manual de anatomie de liceu. Inaltimea e dictata de lungimea oaselor. "In primele faze ale dezvoltarii embrionare, scheletul este constituit din membrane conjunctive si cartilaj hialin. Din cea de a patra saptamana incep procesele de osificare, iar oasele cresc in lungime, latime si grosime pana in jurul varstei de 25 de ani. (deci cu 2 mai mult decat imi aduceam eu aminte!) Dezvoltarea diferitelor oase ale scheletului uman trece prin trei faze succesive: conjunctiva, cartilaginoasa si osoasa. in procesul de dezvoltare a unora dintre ele lipseste faza cartilaginoasa, trecandu-se direct de la faza conjunctiva la cea osoasa." Pana una alta iti doresc succes in a invata orice si in a invata sa te exprimi coerent. Sau macar inteligibil.

| SpaNu88 a răspuns (pentru DanAmarandei):

Aberatii majore! Era un studiu facut in SUA cu un grup de 20 sau 30 baieti, nu mai retin exact si Toti aveau 18 ani impliniti, iar 95% dintre ei aveau cartilajele inchise. In fine... daca tu ai crescut pana la 23 de ani [sa nu spun 25laughing] inseamna ca acum ai 2 m straight face sunt tare curios ce inaltime ai acum! eu am crescut pana la 17-18 ani pana la inaltimea de 1.82

| DanAmarandei a răspuns (pentru SpaNu88):

Ma intreb si eu de ce iti mai raspund, dar in fine. Prietene, principiul dupa care creste un os este aditia de minerale la nivelul metafizei (metafiza e un disc virtual in sectiunea transversala a osului situat intre epifiza=capetele protuberante si diafiza=tija osoasa propriuzisa). Metafiza are structura cartilaginoasa, dar nu e cartilagiul ala dintre epifizele a 2 oase vecine (de ex. femur si pelvis). Procesul asta e natural oprit la varsta de aprox 25 de ani. Atunci abia inceteaza si osteogeneza, capisch? Si pentru curiozitatea ta, eu la 20 de ani aveam 1, 83 si la 25 aveam 1, 88. Si am practicat sporturile pe care le-am practicat inainte de varsta de 20 de ani. Si in plus, mai si fumam. Dar daca organismul meu mai avea de crescut, a crescut si pace, nu stiu daca pana la 23 sau 25, dar a crescut. Uite si un link, poate te lamuresti si tu o data. http://sistemulosos.blogspot.com/2010/01/dezvoltarea-oaselor.html

| Marwell a răspuns:

Eu am facut niste exercitii care au avut rezultate foarte bune, am crescut peste 5 cm de la ele, uite le gasesti aici, are si in format video: http://wp.me/P3hgwB-23

| Levitchi_Silviu_1996 a răspuns (pentru Marwell):

Daca nu te superi poti sa imi spui la ce varsta ai practicat acele exercitii? Eu am inceput si as dori sa mai cresc 5 cm sau poate mai mult