| dartagnon a întrebat:

Fac de 2 luni sala(sunt ectomorf) si am reusit sa cresc in masa de la 53 la 59 kg in 2 luni. Intrebarea mea e cand mananc de ce sa tin cont de proteine sau calorii. Eu ma axez doar pe proteine incerc sa mananc peste 100-120 g pe zi.Ce ziceti sa ma axez si pe proteine? Sa tin cont si de ele sau doar sa ma axez pe proteine?

Răspuns Câştigător
| cristi1505 a răspuns:

Axeaza-te pe un complex de proteine si carbohidrati! Problema ta este cu numarul de carbohidrati nu de proteine.Intradevar proteinele sunt cele care iti maresc masa musculara dar carbohidratii te ajuta sa iei in greutate. Daca vei face un complex de carbo cu proteine(ex:orez+pui, cartofi+vita, pui+paine etc.) vei pune masa musculara.Idea e ca ar trebuie sa consumi intre 3-6 g de carbo pe kg de corp si 2 g de proteine pe kg de corp.Asa vei avea rezultate frumoase!

5 răspunsuri:
| SeBy_SeBy_1996 a răspuns:

Ar trebui, din partea mea de vedere, sa te axezi 50% pe calorii si 50% pe proteine ca sa-ti menti un echilibru sanatos

| tay587458975 a răspuns:

DA! Proteinele sunt o mare sursa de vitamine dar si de energie.
Am un var care merge si el la sala so inainte ere plinut dar a facut efort si a mancat mai sanatos (legume, apa care el bea mereu cola) si acum in loc de 70 kg a ajuns la 55kg facand toate acestea

| SerbanSnake a răspuns:

Este foarte bine sa acorzi o importanta deosebita proteinelor dar in acelasi timp foarte rau sa tratezi cu mai putin interes si carbohidrati, caloriile.Proteina este cea care repara muschiul acesta crescand mai mare insa carbohidrati sunt cei ce iti dau energia necesara si cresterea in masa. Sfatul meu e sa mentii o balanta intre acesti factori mancand si mese bogate in proteina dar si carbohidrati.multa bafta!

| Cosmin86 a răspuns (pentru SeBy_SeBy_1996):

Serios? rolling on the floor

Mah copil mic, o proteina are calorii... ORICE are calorii... nu ai cum sa separi caloriile

| Cosmin86 a răspuns (pentru tay587458975):

Proteinele sursa de vitamine? Copil mic... o vitamina e ceva, o proteina e ALTCEVA

P.S. : el vrea sa CREASCA, nu sa scada cum a facut varul tau ( care a devenit un anorexic pe care il ridic cu o mana )