| Bacosca_Ruben_1996 a întrebat:

Locuiesc in Sibiu si vreau sa practic parkour.Imi puteti spune daca avem o scoala de asa ceva? daca da spuneti-mi o adresa, pls.Dau FUNDA.

Răspuns Câştigător
| Cosmin4Fit a răspuns:

Amice, singurul loc in care poti sa inveti asa ceva e strada. Ai nevoie de exercitiu si experienta. E un sport foarte complex, am sa incep cu definitia.

Cuvantul Parkour e derivat din franceza din fraza 'parcours du combattant' sau 'the way of the fighter' sau 'calea luptatorului', care desemneaza o metoda de antrenament din armata franceza propusa de Georges Hebert. Scopul principal este parcurgerea distantei din punctul A in punctul B in cel mai rapid timp posibil.

In ziua de astazi, a devenit mai mult ceva de show, dar parkour-istii profesionisti inteleg si aspectul initial, si sunt cu adevarat rapizi.

Nu exista scoli de genul asta nici in strainatate. E posibil sa gasesti totusi deja practicanti care sunt dispusi sa te invete. De obicei, e greu sa incepi de unul singur si ai nevoie de multa dedicatie. Cu o echipa e mai usor. Incearca sa cauti pe Facebook sau Google "parkour sibiu" poate gasesti profiluri sau grupuri sau forumuri.

Si ai greija! Este un sport extrem de periculos cu potentiale accidentari grave! Trebuie sa fii foarte precaut si bine pregatit inainte sa treci la un truc prea dificil. Lasa curajul ca nu ai nimic de demonstrat, invata pas cu pas.

Succes!

2 răspunsuri:
| Bacosca_Ruben_1996 explică (pentru Cosmin4Fit):

Mersi Mult.

| Cosmin4Fit a răspuns (pentru Bacosca_Ruben_1996):

Cu multa placerewinking