| RPA09 a întrebat:

Bună lume. Deci am 1, 84 și aș dori să îmi dezvolt masa musculară. In condițiile in care nu am pus piciorul in viața mea într-o sală de fitness, m-am gândit să urmez ceva programe de antrenament pentru acasă și să îmi fac un regim. Ceva sugestii pentru un începător?

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Antrenament acasa = pierdere de timp, doar copiii mici si firavi vor sa puna muschi acasa

1. Te duci la sala. Toti am pasit prima data (si Arnold cand a intrat prima data intr-o sala nu calcase in viata lui). Daca nu ai un prieten cu experienta cu care sa mergi, sa-ti arate, vorbesti cu instructorul de la sala

2. Legat de regim: 4-5 mese pe zi, bogate in proteine si carbohidrati. Te documentezi ce inseamna fiecare si cum le combini. Mai adaugi si niste grasimi sanatoase si fibre.

| SporeBox a răspuns:

Pai eu prima data am mers la sala pe la 10 ani. Am luat-o usor si nu am facut febra musculara foarte mare, dar am si simtit dureri mari cand am luat o pauza mare si am folosit greutatile mari din prima ( odata nu imi mai puteam intinde mainile?). Acum o sa faci putina febra cand te duci la sala dar cu timpul o sa iti treaca si o sa te obisnuiesti cu antrenamentul, poate chiar o sa gasesti ceva distractiv in el. Daca totusi nu ai facut sport o perioada de timp si vrei sa iti antrenezi muschii iti recomand sa faci diferite tipuri de flotari ( cu cat mai grele cu atat mai bine, gasesti tutoriale pe internet), tractiuni, genoflexiuni si abdomene. Totul ar trebui sa il iei treptat, facandu-ti exercitiile din ce in ce mai grele pentru a-ti obisnui muschii. In timpul asta poti sa te interesezi de un regim bogat in proteine si ce sa faci si ce sa nu faci pentru a-ti creste masa musculara (eu personal recomand cat nu te duci la sala sa te antrenezi cat poti in fiecare zi, asa o sa iti creasca musculatura mai greu sau poate chiar deloc dar iti vei obisnui muschii mai repede). Sunt multi oameni cu experienta care dau sfaturi pe Youtube daca o ai cu engleza, desi cred ca sunt si multi romani dar eu nu ii urmaresc. Eu de acolo am invatat aproape tot ce stiu pana acum. Bafta in continuare!

| VI3 a răspuns:

Salut! Asta ocupă locul 1, pentru cele mai proaste motive ca să nu mergi la sală. Locul 2 este ocupat de : Sala oprește creșterea în înălțime.
La sală pui masă musculară și faci febră musculară, dar acasă faci doar febră musculară laughing.
Asta a fost doar o glumă.

Sfatul meu este să te duci la sală, pentru că acasă nu o să faci nimic.
Baftă!