| Tomoiaga_Bogdy_1993 a întrebat:

Ajuta sariturile in sus pentru crestere in inaltime?
Daca ajuta spuneti-mi cate sa fac?
S-au alt sport sa-l practic pentru crestere!

19 răspunsuri:
| Jager a răspuns:

Daca sa-i de capul tau in casa nu te astepta sa cresti laughing
Incearca sa joci bascket sau volei.
Acum depinde si cati ani ai. Daca ai trecut peste 18. sanse mici sa mai cresti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Jager):

Nici la basket sau volei NU cresti. Sariturile NU influenteaza cresterea,

Cresterea e determinata genetic... mai mult decat sa mananci variat ( cat sa-ti asiguri toti macronutrientii ) + sa faci miscare ( absolut ORICE gen ), nu ai ce sa faci.

| Jager a răspuns (pentru Cosmin86):

Daca nu te inalti la baschet, atunci cum explici jucatorii care au peste 2 metri? Cunosc prieteni cwre frecventează sala de baschet si ei au spus ca de cand s au apucat, au crescut in inaltime. Asta bineinteles in câțiva ani.
Daca nu crezi, te rog citeste asta: https://fit4sport.wordpress.com/cum-sa-cresti/

| Petru2004 a răspuns:

Sariturile nu te ajuta dar cel mai bine este sa practici inot sau basket, crede-ma.

| donottouchmybody a răspuns:

Întinde-te în fiecare zi/dimineata
Întinzi muşchii şi te ajută să te şi relaxezi(cât vrei tu, eu făceam asta cât mă ținea, nu aveam un timp anume)
Înotul te ajută să te tonifiezi, baschetul şi voleiul e acelaşi cu întinsul, deci e ok

| AndreyBarosanul a răspuns:

Sariturile nu te ajuta sa cresti, sunt doar niste mituri.In schimb cel mai bun sport pentru cresterea in inaltime care ti-l recomand, este baschetul.

Eu cunosc oameni de 2 metri care nu au jucat baschet in viata lor.

Explicatia e SIMPLA: oamenii inalti se duc la baschet. + majoritatea aveau parinti inalti.

Cine a scris articolul? E cumva medic?

p.s. : eu nu am facut decat sala ( conform careia nu mai cresti ) de la 16 ani, si faceam genuflexiuni cu haltera pe umeri ( si cu 80 kg pe coloana ) si totusi am crescut pana la 1.82, cam cat are tata ( are 1.80 ).

Daca cineva spune "am crescut de cand ma duc la baschet", raspunsul corect este: ai fi crescut ORICUM.

| Jager a răspuns (pentru Cosmin86):

Uite aici articol scris de medici http://www.csid.ro/......e-4950418/

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru Cosmin86):

Am aproape 19 ani fara 5luni..Si am doar 1, 74 si as vrea cu orice pret sa ajung la 1, 81...pentru mai multe chestii mi-am propus inaltimea aceasta..doar 7 centimetrii numai pot creste pana la 21-22 de ani.Nu exista nimic? Inafara de HGH s-au cum ii zice.Sau daca exista alt sport stretching sau nu stiu spuneti-mi daca fuctioneaza.Doar 7centimetrii!

| Mihai1810 a răspuns:

Pt crestere in inaltime recomand inot sau baschet

Si totusi, nu e semnat de niciun doctor happy

Cine e autorul articolului?

p.s. : Si de ce eu sunt mai inalt decat fosti colegi din echipa liceului, facand doar sala?

Tu cati ani ai acum Cosmin? ...Ai mai crescut de la 19 ani sau nu stiu.

Am aici prieten care este mai mare cu 10-12 cm decat tatal, mai lasa-ma dracu ca nu tine doar de genetica, exista un lucru care sa-l faci sa declanseze cresterea dar pacat ca nu il gasesc acel lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Tomoiaga_Bogdy_1993):

Totul tine de genetica, prietene. Singurul sport pe care l-am jucat a fost baschetul(pentru o perioada scurta de timp). Am fost la doctor cu cateva luni inainte sa ma apuc si inaltimea la care mi-a spus ca o sa ajung e 194. Am ajuns la 196, nu tine de asta. Daca ai trecut de 18 ani, mai poti creste cativa cm pana pe la 21, dar nu iti dau multe sanse. Dormi 8-9 ore pe noapte, mananca sanatos si stai cu spatele drept, eventual cumpara-ti papuci cu talpa groasa ca sa pari mai inalt laughing.

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru anonim_4396):

Am 18 ani si 7luni, si 1, 74. Tata are 1, 73, si mama 1, 68 si vreau sa cresc pana 1, 81 (7centimetrii).

Si apropo tu ai mai crescut de la 18-19ani?

| flarn a răspuns (pentru Tomoiaga_Bogdy_1993):

Am mai crescut cand aveam in jur de 19, dar numai cu vreo 2 cm.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tomoiaga_Bogdy_1993):

Genetica vine 60 % de la bunici, NU doar de la "tatal" lui.

Iti dai seama ca daca exista "acel lucru", erau PLINE forumurile de el ( + toate revistele de specialitate + erai invatat de mic ).

| Iuliana_Andreea_1996 a răspuns:

Sportul te inalta genetic doar 5 cm.happy restul sportivilor care sunt inalti sunt asa din cauza ca si parintii sau bunicii sunt inalti! Eu am facut inot 4 ani ..nu m.a inaltat deloc si am acum 1, 56 si am 16 ani...si fac sport de la 4 ani ...si nu sunt mare deloc...si parintii mei nu au mai mult de 1, 70 happy Oricum sportul te ajuta la dezvoltarea corpului!

| Tomoiaga_Bogdy_1993 explică (pentru Iuliana_Andreea_1996):

Uite de exemplu am un var si mama lui si tatal sunt scunzi au doar 1, 68 taicaso si 1, 70 maicasa si varumio are acum 32 de ani si 1, 84 a facut box karate, dar eu nu cred ca de la astea s-a inaltat!