| CBogdan99 a întrebat:

Am 13 ani, 162 cm si 50 de kg. Vreau sa fac muschi la mana si in zona abdomenului si pieptului. Ce exercitii imi recomandati?

P.S: Fac de vreo 3 zile abdomene, flotari(normale si cu picioarele pe pat) si niste fluturari cu sticle cu nisip(circa 3 kg greutate).

Astept raspuns vostru. Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
15 răspunsuri:
| vlad89c a răspuns:

Eu iti recomand inotul cu antrenor, de 3-4 ori pe saptamana, daca nu se poate, atunci continua cu flotarile si abdomenele si vei observa schimbarile. 3 zile e putin, trebuie sa te auto-motivezi, si sa faci flotari si abdomene zilnice tot anul, si in continuare, ar trebui sa le faci din obisnuinta.succes!

Răspuns utilizator avertizat
| CBogdan99 explică (pentru denis988):

Cam cat ar trebui sa dureze un antrenament pe zi?

| CBogdan99 explică:

Cat ar trebui sa dureze un antrenament?

| Cosmin86 a răspuns (pentru CBogdan99):

45-60 de minute maxim, asa stimulezi maxim prodcutia hormonului de crestere
Fa pauze de 90-120 de secunde intre serii

| Cosmin86 a răspuns (pentru vlad89c):

Cum sa fie putin 3 zile? Un muschi are nevoie de 48 de ore sa se refaca ( in perioada aia creste ), daca lucrezi zilnic => supra-antrenament ( cateva progrese la inceput si apoi din parti ).
Si cu abdomene zilnice iti fortezi si zona lombara, mai ales daca le faci cu greutate pe piept.

| vlad89c a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu, el zicea ca face abdomene si flotari doar de 3 zile, si eu am specificat ca e putin 3 zile.

| CBogdan99 explică (pentru vlad89c):

Deci sa inteleg ca trebuie sa fac doar 3 zile pe saptamana flotari si abdomene? Dar fluturari, crunch(exercitii cu haltere) am voie in fiecare zi?

Ok, am inteles, greseala mea happy

| vlad89c a răspuns (pentru CBogdan99):

La haltere nu ma bag, dar asa cum fac inot de 5 ori pe saptamana consecutiv, asa sustin ca ori cine poate face genoflexiuni, flotari si abdomene zilnic.

| CBogdan99 explică (pentru denis988):

Deci abdomene si flotari de 2 ori pe saptamana, iar exercitiile cu halterele in fiecare zi?

Sustii gresit. Tu faci cadio, care e altceva. Cand faci exercitii care lucreaza muschii, cu serii si repetari, pana la epuizare, ai nevoie de 48 de ore sa se refaca muschiul respectiv, altfel faci supra-antrenament.
Un muschi are nevoie de 48 de ore sa se refaca si in timpul ala creste, daca lucrezi muschii zilnic, ei cand mai cresc?

| Cosmin86 a răspuns (pentru CBogdan99):

Nu, un muschi are nevoie de 48 de ore sa se refaca. Si tine cont de implicare grupelor in alte grupe, de genul : tricepsul participa la exercitile pentru piept, bicepsul la cele pentru spate, etc. Daca azi ai facut piept, 48 de ore nu faci nici piept si nici triceps ( poti face picioare, abdomen, etc. )

| yoyudj45 a răspuns:

Pai eu aveam vreo 60 de kg si 150cm acum jumatate de an. Nu imi placea cum arat asa ca m-am apucat de facut cite 150 de abdomene in fiecare zi si 50 de flotari. iar in jumatate de an am reusit sa slabesc 8 kg si sa ma inalt 10 cm si in plus am un piept format impreuna cu abdomenul si muschii mainii. incearca sa faci in continuare exercitii multe si vei reusi sa te formezi cum vrei tu big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru yoyudj45):

Incearca si tu sa te antrenezi corect, o sa fii uimit de diferente happy