| Andrei216969 a întrebat:

Buna TPU happy
Am 14 ani.1.81m inaltime si 85 kg.
Mi-as dori sa transform kilogramele in plus in masa musculara.Am acces la sala si am si greutati de 5kg acasa. Ideea este ca nu prea stiu ce dieta sa tin.
Eu sunt gamer si nu prea sunt sportiv.Nu am activitate zilnica.Vara ieseam zilnic cu bicicleta 10 km minim insa evaluare nationala.

Am nevoie de o dieta care sa se potriveasca cu stilul meu sedentar si sa si ma ajute sa pun masa musculara.
Multumesc in avans big grin

7 răspunsuri:
| skartexx a răspuns:

Exercitiile cu greutati se incep de la 16 ani (asta ca sa nu ai probleme de sanatate pe parcurs)

| AnastasiaK a răspuns (pentru skartexx):

Ne dai si studiul in care e afirmata chestia asta sau asa ai auzit tu si te-ai hotarat sa imprastii informatia?

| Andrei216969 explică (pentru AnastasiaK):

E adevarat, oasele sunt in dezvoltare.Greutatea corporala este destula, dar daca nu abuzezi ar trebui sa fie ok

| AnastasiaK a răspuns (pentru Andrei216969):

Nu ma intereseaza care este parerea ta despre subiect, am cerut un studiu care sa afirme asta, iar pana nu-l gasiti, discutia nu are obiect. Oricum, cu sau fara parerea voastra, exista destui bodybuilders care si-au inceput activitatea din adolescenta, chiar inainte de 16 ani si nu au nicio problema, dar ma rog, stiti voi mai bine laughing

Cat despre argumentul tau cu oasele care sunt in dezvoltare, pica din start pentru ca, in primul rand, oasele sunt in dezvoltare si dupa 16 ani! In al doilea rand, lucratul cu greutati influenteaza in mod BENEFIC dezvoltarea oaselor. Singurele probleme care pot aparea sunt cauzate de lucratul INCORECT, dar asta se poate intampla la orice varsta.

Mi se pare amuzant ca tu afirmi in intrebare ca nu esti sportiv, dar totusi esti dispus sa te contrazici pe un subiect cu care nu ai treaba. Very smart!winking

| SMH a răspuns:

Uita-te la asta, e in engleza, dar culmea, tipu e roman
www.youtube.com/watch?v=L_wy8tLSbjs
Te rog sa ma crezi. DIETA e cea mai importanta.
Pt inceput nu face nimic scrict, pentru ca nu o sa te poti tine.
Scapa doar de cipsuri dulciuri cola pizza shaorma burgeri etc.
Mananca multa carne de pui/curcan/vrabioara(care e ceva vita). Carnea nu ingrasa. (cel putin in comparatie cu cartofii sau orezul)
Si nu spun sa renunti la orez si cartofi. Mananca. Dar bazeaza-te pe carne mai mult.
Iti spun dieta mea chill.
Dimineata 3 oua fierte cu paine si icre sau cu branza SAU omleta cu sunca si cascaval (depinde cat de lene imi e sa gatesc).
As evita totusi mezelurile. Sunt multe prostii care ingrasa in ele.
Snacks intre mese: Ovaz fortin (singuru gustos) cu stafide si o banana.
dupa masa pui/curcan/vrabioara cu orez sau cartofi copti/fierti (nu prajiti)
seara idem sau ceva mai usor precum peste cu un cartof si niste usturoi.
Eu bag si niste iaurt grecesc inainte sa ma culc.
Evident, poti taia din ele daca vrei sa slabesti mai rapid.

Mai vezi si asta
www.youtube.com/watch?v=aqdWCf0aMlw
Si cauta un program de Shred pe net pentru sala.

Bafta

| siriusblack98 a răspuns:

In primul rand este imposibil din punct de vedere anatomic sa transformi celulele de grasime in muschi.Ce trebuie tu sa faci intai este sa tii o dieta si un circuit bazat pe exercitii tip cardio pana ajungi la o greutate ideala, apoi sa iti schimbi dieta pe una bazata pe proteine si antrenamentul pe unul pentru dezvoltarea masei musculare. Sfatul meu, daca tot ai acces la sala mergi acolo si ia legatura cu un trainer.O sa te ajute pas cu pas.Aici vei gasi doar asa numiti ''sportivi profesionisti'' care au vazut greutati numai la televizor si afirma ca trebuie sa incepi sa faci sala dupa varsta de 16 ani.

| Rorry a răspuns:

Mancare gatita, fara fast-food, si mananca la ore fixe, alege-ti niste ore de exemplu 8 dimineata, 1 ziua, 7 seara si mananca mereu numai la orele alea