| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna TPU. Am o pasiune si anume baletul. Am vazut acum doi ani o fata, Bianca Badea care face balet de la 3 ani si de atunci m-am indragostit de acest sport. Si pe Roblox ma joc jocuri cu balet si imi plac. Am deja niste poante si un tutu si sunt si destul de flexibila. Intrebarea mea e: Mai pot face balet de performanta daca am intre 10-13 ani? Nu pot spune varsta exacta

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pana la urma cati ani ai, 10 sau 13 ani?
Ca nu face sens sa pui o perioada de 3 ani, in loc de varsta!

Ca sa ajungi sa faci balet de performanta trebuie sa fii inceput formarea de la varste foarte mici, practic de la 3-4 ani.
Dupa 10 ani poti face balet de amatori, pentru pura ta placere si distractie.

La 10 anisori te poti apuca si practica cu succes: gimnastica, atletismul, tenisul, voleiul sau inotul.

In ce priveste baletul de pe robolox... este pentru a-ti exersa imaginatia, nu corpul laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De obicei acest sport se începe de la vârste foarte fragede și din ce am mai auzit, balerinele chiar cu experiență își încheie această profesie frumoasă chiar în adolescență sau la tinerețe, auzisem chiar și o explicație legată de picioare și cum își țin ele picioarele în acea poziție ciuuudată, că după o vărstă nu o mai pot face.

Din păcate pentru prima dată, va trebui să frâng aripile cuiva și să spun că mi se va părea greu să mai începi, mai ales ceva profi la vârsta aceasta.

Însă idealist îți pot sugera doar să încerci să cauți un profesor de la o școală de balet și să îl rogi să ți ofere, dacă e super dispus ore în privat sau chiar să cauți la o școală de balet o fată profi, care ar fi dispusă, tot așa în privat, să ți ofere lecții.

Dar nu ca să faci performanță la vârsta asta. Nu știu dacă totuși pot exista și școli mai deschise la minte și vreuna să te accepte la cursuri. În final poți încerca și să găsești tot ce se poate în online și să o faci pe cont propriu, dar ai avea nevoie de un spațiu special amenajat pentru o activitate de genul și muuuuultă perseverență.

Succes!

| DjSannan a răspuns:

Buna! Desigur, nu exista o varsta specifica pentru a incepe sa practici baletul la nivel de performanta. Cu toate acestea, este important sa intelegi ca baletul poate fi o activitate foarte solicitanta, care necesita multa munca, disciplina si dedicare. Daca esti dispusa sa investesti timpul si efortul necesar pentru a deveni un dansator de balet de performanta, atunci este posibil sa reusesti indiferent de varsta ta. Este important sa alegi o scoala de balet care sa se potriveasca nevoilor tale si sa ai un instructor care sa te indrume in mod adecvat. Sfatul meu este sa vorbesti cu un instructor de balet sau cu un reprezentant al unei scoli de balet pentru a afla mai multe despre cum poti incepe sa practici acest sport la un nivel mai avansat

| IceRope a răspuns:

Poți. Dar, să te gândești bine. Baletul este frumos când îl privești, însă munca depusă de o balerină este extrem de grea și cere foarte multe sacrificii. Succes.

| helpforyou a răspuns:

Este o activitate extrem de solicitanta fizic cu numeroase sacrificii. Desigur poti incepe sa faci balet dar pentru performanta trebuie cativa ani de antrnament intens.

| Animeforlifee9921 explică (pentru DjSannan):

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Răspuns utilizator avertizat
| DjSannan a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Cu placere