| Andwta a întrebat:

As vrea ca vara aceasta sa mai dau jos cateva kg. Fara dieta, pentru ca nu m-as ține de ea si mi s-ar face rau. Asa ca sfatuiti-ma cat ar trebui sa manac si ce anume sa imi interzic din alimentatie. As dori si niste exercitii fizice in care sa pot "lucra" cu tot corpul. Cat timp sa fac exercitii? Cate? Dimineata sau seara? Va rog sa ma sfatuiti, imi doresc sa dau macar 10 kg. Nu ma astept sa slabesc in 3 luni nu stiu cate kg. Multumesc! Pupici...

Răspuns Câştigător
| ToțiPentruUnu99 a răspuns:

Ca sa slabesti, trebuie sa consumi cu 500 calorii mai putin decat are nevoie corpul tau pentru a-si mentine greautatea. Poti afla acest lucru pe net. Oricum, iti recomand 2 aplicatii:
1. My fitness pal: si eu o folosesc de 10 zile si acesta te ajuta in a vedea cate calorii trebuie sa mananci, iti va calcula caloriile si e super, te va scuti de mult timp de calculat
2. Freeletics bodyweight: aici sunt multe programe incluse cu bodyweight,adica fara greutati,fara sa mergi la sala. Efectiv programe in care iti vei lucra tot corpul,sau doar abdomenul,e super,l-am folosit si eu.
Ca si alimente, te sfatuiesc sa nu consumi dulciuri, fast-food si sucuri. Acestea au foarte multe calorii si sunt si nesanatoase si cand o sa le pui pe ''my fitness pal'' daca o sa descarci aplicatia, o sa stii despre ce vorbesc. Cand am mancat odata la mec si am vazut cat am consumat, m-a luat groaza si am zis ca o sa incerc sa ma opresc, sau sa mananc cat mai rar asa alimente.
Iti doresc multa bafta si te inteleg pentru ca si eu acum incerc sa mai slabesc, to get that summer body = ))

22 răspunsuri:
| Matachefloriseusobiu a răspuns:

Buna! Iti recomand sa te apuci de alergat seara! E defolos! Si sa mananci foarte multe fructe si legume!

| Andwta explică (pentru Matachefloriseusobiu):

Am sa fac asa cum mi-ai spus. Multumesc pentru sfat!

| Andwta explică (pentru ToțiPentruUnu99):

Chiar cautam o astfel de aplicatie. Cateodata nu ma simt bine in corpul meu, obosesc repede. Mai o problema, la scoala nu stiu ce sa mananc incat sa imi treaca foamea. Multumesc mult, m-ai ajutat mult.

| ToțiPentruUnu99 a răspuns (pentru Andwta):

Si eu am problema la scoala cu mancarea. Bine ca vine vacanta si o sa mananc mai sanatos. Cel mai bine pentru scoala iti faci ceva acasa, pui intr-o caserola mica si aia e.

Asa ma gandeam si eu sa imi pun intr-o caserola. Prima aplicatie nu are limba romana? As vrea in romana.

Nu are dar nu cred ca e foarte complicat.

Am sa caut o aplicatie asemanatoare, dar in limba tomana.

Am gasit eu una: ''Jurnal alimentar'' de la My Daily Bits

| nikname a răspuns:

Ridicate nesatula de la masa, nu manca paine si alerga cat mai mult de preferat seara!

Mersi, cu acesta ma drscurc. Imi place si My fitness pal.

| Andwta explică (pentru nikname):

Am incercat sa imi scad din cat mananc, dar dupa un timp ma ia ameteala. Am sa alerg. Mersi.

| NeacșuFlaviuss a răspuns:

Bună. Cea mai bună metodă pentru a slăbi este să alergi cât mai mult, nici sala și nici dieta nu dau rezultate atât de vizibile precum alergatul sau ciclismul.
Fă-ți un program zilnic pentru alergare, măcar 30 de minute iar dacă ai timp, o poți face și seara, dar să șii că ai nevoie de un echipament de alergare pentru că absoarbe transpirația și lasă pielea să respire și te vei simți mult mai lejer... Dacă vrei să nu te plictisești și să te simți mai relaxată, vorbește cu o prietenă de a ta care vrea și ea la rândul ei să alerge pentru că e mai plăcut să ai o companie când faci jogging. Poți comanda colanți și adidași de alergare de pe net, poftim dacă te interesează: https://www.sportguru.ro/sporturi/alergare/imbracaminte-alergare/page/3;
http://www.csid.ro/......13145371/.
Succes :)

| Andwta explică (pentru NeacșuFlaviuss):

Eu sa incerc, dar daca nu pot alerga 30 minute? Alerg cat pot si pe parcurs mai maresc?!

| NeacșuFlaviuss a răspuns (pentru Andwta):

Nu trebuie să alergi din prima zi până nu mai poți, adică până la epuizare... la început trebuie să faci moderat, până vei trece de faza febrei musculare, care va fi inevitabilă. De exemplu, azi alergi 15 minute, mâine 20, iar la un moment dat, după 2-3 săptămâni organismul se va obișnui și nu ți se va mai părea greu deloc, îți *vei intra în ritm cum se spune*; important este să nu te apuci să alergi o săptămână iar apoi să lași totul baltă din cauză că ți se va părea greu, plictisitor etc. cum mai întâlnesc și eu băieți care mă întreabă *tu cum de nu ai deloc burtă, și arăți așa în formă, că eu nu pot să scap deloc de burta asta...* iar eu îi întreb: *da te-ai mai lăsat de fastfood, fumat etc mai mergi la sală? Iar ei îmi spun că * Mai fac așa, dar nu mă omor, mai fumez, nu prea am timp șamd.* Deci dacă nu perseverezi, nu poți să ai așteptări prea mari ca să arăți bine. Și în cazul meu; când am început să scap de viața sedentară care o duceam, aveam 18 ani și nu puteam să fac nici măcar 30 de flotări sau abdomene, iar acum am 20 și fac 1000 de flotări zilnic, pe lângă alte sporturi care le practic. nici nu le mai simt când le fac (flotările) laughing
Sper că te-am ajutat. Pupici happy

| Andwta explică (pentru NeacșuFlaviuss):

laughing Mancarea de la fastfood nu prea o agreez. Eu sper sa ma tin, chiar as vrea sa fiu putin mai slaba. Si da ai dreptate cu flotarile. Acum o luna faceam 2 facand in fiecare seara faceam 50 cu greu. Dar m-am lasat ca mi se facea rau. Presupun ca te-ai cam lucrat de ajungi la 1000 wow. Multumesc frumos ca ma ajuti. Pupici!

| DaCumSaNu a răspuns:

Nu recomand o supraveghere stricta a alimentatiei, o sa puna presiune pe tine si e posibil sa cedezi, dar totusi sunt pro pentru aplicatia My fitness pal: nu pentru cineva care doreste in mod special o pierdere in greutate, ci pentru ca poti vedea cu usurinta cum, de exemplu, o bucata de ciocolata e atat de usora, dar totusi atat de "grea". O sa visezi urat cand o sa vezi cate calorii au o ciocolata, o pizza si o cola de 0, 5 laughing
Pentru un proces simplu de slabire si sanatos exista un singur lucru ce trebuie eliminat din alimentatia ta zilnica, cat de bine suna *1 singur lucru*...pacat ca de acesta se leaga o multitudine de alimente.
Sa revenim. Deci, cum spuneam, elementul minune ce trebuie eliminat si care te va ajuta sa slabesti este... zaharul. Atat in stare normala, cat si in alimente cumparate, gatite acasa:
-toate dulciurile, toate sucurile (exceptie cele facute acasa, desigur n-o sa pui zahar in el), produsele de panificatie. Aici vorbesc de zahar in general, adica fara 4 lingurite de zahar in cafea/ceai. Preferabil nici una.
In rest fara prajeli. Poti consuma orice. Fast-food-ul reprezinta prajeli intr-o mare de ulei, asa ca e de la tine inteles ca-l elimini, dar nu cum crezi tu. In loc de cartofi prajiti, fa-ti cartofi pe gratar, la cuptor. Acum cantitatea conteaza: nu manca mai mult decat ai nevoie, dar nici nu te infometa pentru ca intr-o zi o sa mananci mai mult si pac... se pune la loc big grin
Exercitiile:
Este mai eficient sa faci dimineata sport, iti accelerezi metabolisumul ce va arde mai multe calorii.
In plus, facand sport dimineata n-o sa mai gasesti pretexte ca si seara: Ah, am fost la cumparaturi, m-am invartit 2 ore sa gasesc o rochie, nu mai pot sa fac exercitii. Sau: s-a facut tarziu, nu mai am timp sa fac sport. happy
Facand sport dimineata o sa te simti mai bine pe parcursul zilei si vei dormi mai bine noaptea ( cand faci sport seara, de cele mai multe ori o sa prezinti un discomfort cand doresti sa dormi).
Cat timp sa faci exercitii? Hai sa facem si altceva, nu doar exercitii big grin
Parerea mea este undeva la 1 ora zilnic. De exemplu 30 de minute alergat/bicicleta/role+30 de minute exercitii. Cate? Depinde ce exercitii alegi. E mai bine sa ti le alegi singura, acele exercitii cu care te simti tu bine.
In legatura cu *exercitii in care sa pot lucra tot c, u tot corpul*: cand slabesti, chiar daca tu ai facut doar un tip de exercitiu, nu n-ai sa slabesti doar in zona cu care ai facut efectiv exercitiul, ci ai sa slabesti unform, ai sa pierzi 2 kg "de peste tot" nu doar, de exemplu, de pe maini happy

| Andwta explică (pentru DaCumSaNu):

Multumesc ca ti-ai acordat sa imi scrii. E greu sa ma abtin sa nu mananc prajeli sau dukce, ar insemna sa imi interzic prea multe. Nu prea ma intrreseaa cate calorii au produsele. Atata timp cat fac exercitii si mananc cat e necesar. Da ai dreptate dimineata e cel mai bine sa faci sport decat seara ( ma ia raul ). Inca o intrebare, pe timo ce alerg sau ma plimb cu bucicleta ce as putea sa fac incat sa nu ma plictisesc?

| DaCumSaNu a răspuns (pentru Andwta):

Cand alergi poti asculta muzica, cand mergi cu bicicleta nu este foarte indicat, trebuie sa auzi ce se intampla in jurul tau. Fiind dimineata te poti iti pot face planurile pentru ziua respectiva: cand ajung acasa imi propun sa fac x, sa ma duc in locul y samd; sau de ce nu, poti invata! Iti poti descarca lectii audio sau te poti inregistra pe tine la anumite materii si iti folosesti intr-un mod inteligent timpul; poti asculta o carte (aici din pacate nu ai asa multe carti de la autori straini, dar sunt ceva de la autorii nostri romani).

| Andwta explică (pentru DaCumSaNu):

E buna ideea cu cartea. Mersi mult

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru NeacșuFlaviuss):

Alergarea, ciclismul si mai ales inotul

| Andwta explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

In fiecare seara practic ciclism si mai ales incerc sa merg mult.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Andwta):

Bun si ciclismul; chiar eram sa spun si o gluma. dar ai grija cum pozitionezi saua.winking laughing