| Elyiela a întrebat:

Buna,TPU. Aș vrea pareri sincere (dar fara mistouri daca se poate)
Sunt fata, am avut o perioada stresanta in viata mea din cauza unor probleme in familie si cumva mancam foarte mult ca sa imi "alin" durerere, mancam pe stres cum se spune. M-am ingrasat foarte mult in 3 ani, de la 75-80kg cat aveam inainte acum am 113 kg. Am inceput sa fac sala de recent, si sa imi schimb regimul pentru a avea un stil de viata mai sanatos. Ca si inaltime am 1, 75m. Si varsta de 22 de ani. La sala, sunt pratic incepatoare acum, avand in vedere greutatea pe care o am, imi e greu sa fac exercitii mai mult de o ora, o ora si un pic. Si chiar si asa fac pauza de cate 5 min intre ele. Prefer sa fac cardio (bicicleta, banda rulanta) momentan. Credeti ca este ok cum procedez momentan? Adica as vrea sa nu imi solicit corpul foarte mult acum la inceput, cu timpul, cand mai slabesc presupun ca imi va fi mai usor. Este ok cardio pentru slabit? pareri?
Multumesc anticipat

4 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

In primul rand trebuie sa mergi la medic ca sa iti spuna daca esti apta sa faci cardio, ca sa nu faci vreun stop cardiac in timpul antrenamentului. In momentul in care medicul ti-a dat unda verde pentru efort fizic, te poti apuca de treaba. Cardio + dieta. Trebuie sa reduci pe cat posibil dulciurile, painea si tot ce-i din faina in general.

| mindchild a răspuns:

Slăbești cu deficit caloric, nu cu sală și mâncare în excess. (Eu am avut 116kg și am ajuns la 88)
Mergi și la un dietetician.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru mindchild):

Sala ajuta si in special cardio.
Pai ea intr-o ora de cardio arde si 1000 de kcal.

| and0ra a răspuns:

Salut! Este chiar genial cum procedezi, dacă e să-mi dau cu părerea. Cardio e cel mai ok pentru începători și mai ales dacă vrei să pierzi în greutate. E total normal să faci pauze, toată lumea face pauze. Și e mai mult decât destul să faci o oră. Normal, și alte exerciții te ajută să slăbești, dar cardio este cel mai potrivit pentru pierderea în greutate. Ceea ce trebuie să faci ca să fii sigura ca slăbești e deficit caloric, dar dacă ti-ai modificat regimul pentru asta, atunci e super. Nu asculta de oamenii care spun să nu te duci la sala. Fără mișcare nu slăbești. Și dacă o faci, e muncă precară. Singurul sfat pe care ți-l pot da e să nu te grăbești în procesul de slăbire. Fă-o cu calm, încet, astfel încât sa nu ai o pierdere extrema în greutate, dintr-o data, pentru ca riști sa rămâi cu piele lăsată, care mai merge apoi doar cu operații. Nu te grăbi, pentru ca lumea nu fuge nicăieri happy Și succes, sunt mândră de tine!