Depinde efectiv de scopurile tale, in principal suplimentele sunt bune doar daca efectiv nu poți să îți iei ce ai nevoie din alimentație și depinde de ce tip de suplimente vorbesti.
Daca ești la început din punctul meu de vedere nu prea ai nevoie de nici un supliment, ce contează e doar antrenamentul care îl faci cat e de bun și alimentația/somnul/hidratarea contează enorm, după un anumit timp poți să testezi anumite suplimente(mai ales sa te documentezi bine despre ele daca te ajuta la scopurile tale) să descoperi care te ajută mai mult, dar la început habar nu ai ce suplimente sa iei, nici ce antrenament/alimente merg cel mai bine pentru tine. Suplimentele te pot ajuta MAXIM 5-10 la sută din ce faci. Uneori nici măcar atât.
Nu trebuie, daca nu vrei pietre la rinichi si probleme cu inima, este destul sa consumi proteine pentru masa si carbo pentru energie, oua, carnea itu vor deveni parteneri
Pai sunt suplimente, deci suplimenteaza. Nu ''trebuie'' sa iei nimic. Ai nevoie de ele doar atunci cand nu iti poti asigura toti nutrientii din mancare, adica cand nu poti manca destul. Important e sa iei de calitate, ca nu toate sunt bune.
Fac partea din categoria celor care spun că este în regulă, suplimentul ia locul lipsurilor din alimentație.
Proteinele oferă energie înainte de sală, acoperă necesarul proteic pe care nu-l vei obține din mâncare, dacă mesele tale sunt haotice și nu prea bogate. Având energie vei lucra la potențialul maxim, proteina lichidă prin shake ajunge în corp imediat, în schimb mâncând corpul va extrage proteina în câteva ore.
La sală ai nevoie pe moment, atunci când mușchiul este pompat pentru a-l repara cursiv și proteina să acționeze în acea fază. Shake-ul proteic ține de foame, poate înlocui mesele de dimineață sau seara, pentru persoanele care-și doresc să slăbească intrând în deficit caloric.
Suplimentele se iau in caz ca nu iti asiguri necesarul nutritional din alimentatia ta, de exemplu ai nevoie de proteine pentru a reface tesuturile musculare distruse in timpul antrenamentului, prin refacerea acestor tesuturi muschiul creste in timp, ai nevoie de 1.5-2g de proteina pe kg/corp, adica daca tu ai 70 kg ai nevoie 105-140 g proteina pe zi. Si iti pot da si alte exemple, oricum eu am facut gimnastica in copilarie si primeam suplimente la greu, deci sunt benefice daca vrei sa faci performanta, orice sportiv are nevoie de suplimente si mancare asa cum o masina are nevoie de combustibil. Daca te gandesti la suplimente cele mai safe sunt shake proteic, creatina, vitaminele luate in doza zilnica recomandata sau conform nevoilor tale nu iti vor face rau niciodata.
Eu zic nu. La sala te duci sa-ti formezi corpul natural, deci prin efort fizic.
Salut! Nu trebuie neaparat sa iei suplimente, esti la inceput. Din punctul meu de vedere incepatorii nu au habar cum sta treaba cu alimentatia, si in cazul asta nu ar trebui sa se atinga de suplimente. Suplimentele nu le iei cand ai inceput sa faci sala sau cand ai implinit 3 luni-6 de sala, ci atunci cand ai obtinut o maturitate in acest sens. Nu are rost sa iei gainer-e, proteine si alte tampenii pana nu stii cum sta treaba cu caloriile, macronutrientii, micronutrientii si cu alimentatia in general. Invata care-i treaba cu alimentatia si dupa mai gandeste-te la suplimente. Iar la faza cu cate grame de proteine, nu uita ca o mare parte din cifre sunt date in urma studiilor sponsorizate de firmele de suplimente ce vor cifre cat mai ridicate pentru a sporii vanzarile. In urma unui meta studiu a rezultat ca cifra exacta necesara pentru a creste in masa si forta este 1.62g/ kg corp, mai mult nu aduce nici un beneficiu, evident vrei lua un target de 1.7g/kg corp ca sa fim siguri sau vei face cum crezi. In urma studiului nu s-a schimbat nimic pentru ca oamenii cred in ceea ce vor. Documenteaza-te si ai grija la astfel de rahaturi. Mult noroc si nu uita ca sa faci sala este un stil de viata, nu un simplu sport in care intri in sala si iesi, consistenta este cheia, iti trebuie disciplina si perseverenta. Distreaza-te si bucura-te de miscare.
De cand ofera proteinele energie? proteine = cea mai PROASTA sursa de energie. Ele au cu totul alt rol!
Proteinele au și rol energetic, un shake proteic înainte de sală oferă energie. Eu am luat shake-uri proteice și simțeam mai multă energie înainte de antrenament, antrenorul a spus același lucru, internetul spune același lucru.
Ok, arata-mi un articol care sustine ca "proteinele sunt sursa de energie". Sau un shake proteic "care iti da energie".
anonim_4396 întreabă:
VP_Madalin_1999 întreabă: