Faci sport în reprize mici, cu pauze de 5-10 minute, acestea (reprizele) măsurând cam 10 la număr. Crește treptat nr. și durata reprizelor, spre a te obișnui.
In primele zile se face miscare usoara. Mers rapid pe banda; alergat usor doar dupa 2-3 zile.
Nu trebuie sa existe starea de rau. Deci fara efort prea mare.
Si mie mi se intampla sa mi se faca rau, cand incepeam sala dupa o pauza lunga. Ia-o usor, nu te forta. Creste treptat durata si intensitatea antrenamentului. Daca antrenorul nu te intelege si continua sa te forteze cauta-ti altul.
La inceput poti sa alergi si singura pe banda, nu-ti trebuie antrenor pentru asta.
Eu zic sa i ti faci analizele si un EKG la inimă sa vezi de unde ai aceste stari de rau, poate nu ai voie sa faci efort obosesti inima si ea numai poate pompa sînge proaspăt si de acolo e cauza. Mergi la medicul tau de familie sa te consulte.
inima mea e super buna, e de la faptul ca eu nu am facut niciodata sport intens si acum corpul meu nu e obișnuit. nu am probleme cu inima, am facut acum 2 luni analize la tot si toate sunt ok.
Atunci e bine, treebuie sa incepi cu exercitii usoare sa nu fortezi din prima zi, treptat organismul tau se va adapta, sanatate multă si mult succes.
Facand miscare mai departe, dar cu pauze.
Poate ar fi trebuit ca antrenorul sa-l iei dupa ce deveneai fit, macar te ajuta sa lucrezi, fiindca acum pana iti vei intra in ritm si vei scapa de starea asta, va trece 1 luna cel putin.
Ce poti face sa nu tii se faca rau? Ar trebui sa ti schimbi antrenorul. Ala ar trebui sa stie ca fiecare are nivelul si nevoile lui, i-a de la minim exercitii cu greutatea corporala si obisnuieste-te cu ele lasa sala deocamdata.
Mai mult decat sa te odihnesti, sa ai o alimentatie ok si sa te hidratezi bine, nu ai ce să faci. Cand ti se face rau, te opresti. Teoretic, presupunând ca antrenorul nu e vreun incapabil, ar trebui sa discuti cu el inclusiv chestiile astea. Eu de la premisa asta plec, ca antrenorul respectiv stie ce face. Pentru ca, in caz contrar, exista si posibilitatea sa fie antrenamentul prea solicitant pentru nivelul tau.
Pentru că ați pus căruța în fața boilor.
Indiferent de vârsta pe care o aveți, ca orice sportiv, primul lucru pe care trebuia să îl faceți era vizita la medicul de familie și să cereți trimitere/i la medicii care să vă facă un "tablou medical" complet. Inclusiv un control al capacității pulmonare, al inimii. Trebuiau analize medicale complete pentru a vedea dacă aveți deficite de vitamine, minerale.
Dar, mulți tineri fac această greșeală de a merge la sală, înainte de a merge la doctor, dar dacă le vine rău, se întreabă de ce! Pentru că nu procedează ca sportivii!
Cipi1212 întreabă: