| KyloReN15 a întrebat:

Buna TPU happy
Deci sa incep cu inceputul : eu mereu am avut o alimentatie echilibrata, faceam sport, aratam bine tongue
Ei bine am avut un accident si am fost nevoit sa ma las de sport timp in care am adoptat un stil de viata destul de pasiv : mers la scoala si leneveala acasa ( bineinteles nu am mai tinut cont ce mananc etc ), fapt care a dus la ingrasarea mea. Nu stiu cum sa spun dar sunt gen skinny - fat ( slab cu burta ).
Acum m-am recuperat si sunt nerambdator sa incep sa fac sport si sa am o viata mai activa insa trebuie sa dau jos grasimea acumulata apoi sa pun masa big grin
Imi trebuie un program de antrenament si niste sfaturi legate de alimentatie insa cel mai important programul de antrenament.
Am 15 ani, 1, 80 m si 82 kg.
Am inteles ca exercitile de genul TABATA si HIIT sunt folositoare insa daca fac aceleasi serii zilnic nu cred ca voi face vreun progres chiar daca in principiu voi arde mai multe calorii decat mananc.
Cel mai bun program de antrenament are FUNDA, sau cel care ma lamureste si pe mine ce sa fac sa scap de burta, grasime etc si sa ajung ca inainte tongue

Răspuns Câştigător
| Cosmin4Fit a răspuns:

Ai aici sute de variante pentru HIIT.

http://darebee.com/programs.html

Le poti schimba, iti faci hartii, notezi, bifezi, tai, treci mai departe.

Daca ai grasime pe burta, in orice caz nu e nevoie de abdomene, si poate chiar nici de HIIT ci de jogging, sau aerobic, cardio, ceva care sa iti acceseze grasimile si nu zaharul.

Corpul tau e propulsat de ambele, dar cand e nevoie de energie rapid, corpul a zaharul. Creierul de exemplu foloseste doar glucoza.

Abia dupa vreo 12-15 minute de exercitiu corpul va incepe sa se adapteze cu ritmul si sa arda grasimile, de asta nu e bine sa faci sprint, pentru ca vei obosi repede si va trebui sa te opresti. Trebuie sa alergi usor dar constant.

Alea ce ti-am dat sunt antrenamente pentru acasa, daca tu crezi ca poti merge la sala, atunci poate gasesti acolo un antrenor care sa-ti poata spuna exact ce sa faci dupa ce te si vede.

Dar in principal, incearca momentan sa dai putin jos, ca ar trebui sa ai sub 75 de kg, nu e mult :)

Daca te tii, in jumate de an o sa fii in forma maxima!

Si apropo, Star Wars 7 a fost super fain, nu? :)

1 răspuns:
| KyloReN15 explică (pentru Cosmin4Fit):

Da, a fost fain star wars big grin
cat despre raspuns, ai funda tongue