| AnonimaZilei a întrebat:

Buna, TPU! Fac sala de 2 luni, am făcut înainte si de 5 luni, am făcut la biceps cu 5 kg si dupa m-am forțat să fac cu 10 kg, mentionez ca sunt fata, si de 2 zile ma dor mâinile și nu le pot îndrepta, la cot, dar in interior, nu stiu cum sa va explic, de 2 zile ma doare si tot nu mi trece, e normal sau sa consult un medic? Sper sa raspunda cei care stiu, nu păreri, daca stiti, multumesc

9 răspunsuri:
| Sociopatul a răspuns:

Ok... deci nu este usor nici pentru mine care sunt baiat si am ceva masa musculara dar pentru tine? probabil ca ai facut o febra musuculara de inebunesti... nu te mai forta pentru ca esti fata si nu ai constitutia de barbat sa rezisti la mai multa presiune. Puteai sa faci ruptura de muschi

| AnonimaZilei explică (pentru Sociopatul):

Am vrut să îmi măresc forța, dar vad ca nu pot, sper sa imi treaca, maine am antrenament la picioare, o sa incerc sa fac mai usor la mâini

| Sociopatul a răspuns (pentru AnonimaZilei):

Mai bine te bagi si faci exercitii compuse fara sa te bagi la greutati (sfatul meu ) rezultatele oricum vin in timp. vezi la fata asta ca iti arata ce sa faci la sala, e pentru fete https://www.youtube.com/watch?v=bULCZ8GyINs

| Danielaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Ai facut o febra musculară puternica. Mi s-a intamplat. Inainte sa te pui la somn sa iei o aspirina. Iar daca maine te doare tot asa sa mai iei pana iti trece. Toate bune.

| siriusblack98 a răspuns:

Coatele te dor in momentul in care exagerezi cu greutate si/sau executia este gresita.Te pot durea coatele fara sa apara febra musculara si invers.Nu au treaba una cu cealalta.Si nu, nu este nevoie sa consulti un doctor pentru ca nu ai nimic.O sa iti treaca dupa circa 7 zile.Asta daca faci repaus.Iar mai jos ai spus ca voiai sa-ti maresti forta...forta se mareste cu greutati mari si repetari putine dar ca sa eviti ce ai patit tu acum, greutatea se creste treptat nu o dublezi dintr-o data de la 5 la 10kg spre exemplu. Faci cu 5kg ai zis nu? Mareste la 7 dar nu la 10 prima data.Si ai grija cu executia.Succes!

| AnonimaZilei explică (pentru siriusblack98):

Multumesc mult pentru ajutor

| AnonimaZilei explică (pentru Sociopatul):

Multumesc

| BuLaNNNeL a răspuns:

E din cauza febrei. Ideea "trasului de fiare" este sa lucrezi corect, sa bagi tensiune in grupa musculara lucrată în momentul respectiv, sa lucrezi cu greutăți ce-ti permit executarea corecta si postura corecta atât a ta cât și a exercițiilor. Degeaba faci flexii cu 10kg daca tragi "din spate".

| Cosmin86 a răspuns:

E ceva normal, o sa-ti treaca in 4-5 zile.

Cand faci exercitii de forta, asta e ceva normal, de-aia perioada de refacere e mai lunga (lucrezi o grupa pe sapt sau la 8-9 zile, in functie de cat de repede te refaci).