| antonia9206q a întrebat:

Bună TPU! Între varsta de 12-14 ani am avut o stare super proastă și nu prea mancam ca nu imi era prea foame.Dar acum la vârsta de 16 ani am început sa mananc foarte mult și stomacul meu nu se mai satură oricât as manca.Dar chestia care ma inervează cel mai tare e ca am început sa mi se depoziteze grasime pe corp mai ales la burta și asta ma face sa ma simt super inconfortabil și încep sa ma urăsc.Va rog sa îmi spuneți câteva idei cum as putea sa nu mai mănânc asa mult și dacă aveți vreun antrenament eficient pentru arderea grăsimii.Va mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Senatia de foame e normala, dar daca e accentuata poate a fie din din cauza a ceea ce manaci.

Daca de exemplu manaci chestii bogate in carbohidrati simplii, gen cartofi praiti, fast food, dulciuri, sucuri etc. mancarea o sa fie procesata de organism repede si senzatia de foame o sa revina.

Daca in schimb manaci mancaruri mai complexe gen carne, branza, orez, fasole, alea o sa se digere ami greu deci nu o sa iti fie foame atat de repede.

8 răspunsuri:
| peppapigenjoyer a răspuns:

Buna! esti in crestere, este normal sa existe niste schimbari. nu este nimic gresit cu faptul ca ai un apetit mai mare acum. daca te deranjeaza greutatea ta, poti incerca sa faci mai multa miscare, ori sa mergi pe jos cativa km zilnic, ori sa mergi la sala sau sa faci sport acasa. daca te intereseaza sportul acasa, iti recomand videourile lui chloe ting pe Youtube, are diferite antrenamente eficiente, cu grade de dificultate diferite happy

| EliLeli a răspuns:

Foloseste linkul de mai jos pentru a-ti monitoriza caloriile, nutrientii si exercitiile. Fa-ti cont, introdu la profil varsta, sexul si greutatea, intra apoi la Food - Food Diery si la Exercise - Exercise Diery si introdu acolo absolut tot ce mananci si cate grame mananci si la Exercise introdu miscarea pe care o faci. Vei sti exact cate calorii mananci la fiecare masa. Iti recomand sa-ti faci meniul cu o zi inainte si sa tii cont de el.
Iti poti face retele tale si meniuri preferate cand vei invata sa-l folosesti, apoi iti va fi mai usor sa introduci mancarea.
https://www.myfitnesspal.com/

| Simpatic a răspuns:

Solutii exista dar costa, si nimic nu e mai de pret decat sanatatea.
Nu vreau sa te sperii ca ai diabet, dar mancatul excesiv poate fi un simptom, sau nu!
Poti face o multime de lucruri pentru starea ta de bine.
Sa mergi la un medic nutritionist si pe baza unor analize efectuate, mai apoi sa primesti un program personalizat, o dieta personalizata in functie de necesitatile si organismul tau.
Sa colaborezi cu o sala de sport si la fel sa faci miscare, de obicei e recomandat la inceput sa platesti pana inveti un program de antranament, un antrenor de fitness.
Sa ai un regim de viata si o dieta pe care sa o respecti de aici incolo.
Totul este posibil, insa costa banuti si timp, mai ales ambitie!
Cine crede ca va fi sanatos, va slabi sau eu mai stiu ce urmareste cu retete minune de pe net, cu diete sau pastile, acela are un IQ minim si cade de cele mai multe ori in plasa unor escroci.

| Freya1 a răspuns:

Ești în creștere iar corpul tu simte nevoia de hrana pentru a se dezvolta.
Nu e o problema sa mănânci, dar într-adevăr ar fi ok sa ai grija la greutate ca să nu îți creezi probleme de sănătate.
Încearcă dacă tot mănânci sa faci și mișcare zilnica pentru a se proportiona normal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din câte am auzit cel mai greu se slăbește în partea abdomenului mai ales în partea de jos. De altfel chiar acolo dacă observi se și depozitează cea mai multă grăsime, iar în procesul de slăbire la fel, partea de sus a abdomenului se duce repede în fix partea de jos. Deci va trebui probabil să cauți pe Youtube niște antrenamente fix pe partea asta a abdomenului. Așa poți face cât mai multe abdomene simple și toată gama de abdomene.

Cât pentru sfaturi de a nu mai mânca sau cum să mănânci eu ți-aș putea da multe, deoarece știu multe și chiar jumătate din viață m-am gândit la n strategii ca să nu mai mănânc, dar în final aleg viciul mâncării, așa că aici nu aș fi eu în cea mai măsură să-ți răspuns.

Îți vând totuși un pont pe care îl urmăream eu acum câțiva ani, dar nici de ăla nu am reușit să mă țin. happy E următorul, de fiecare dată când poftești la ceva bun sau la ceva peste normal, uită-te la prețul produsului x sau y și banii ăia în loc să-i dai vânzătorului și tu să iei produsul, pui banii într-o agendă/jurnal și scrii acolo cu lux de amănunte tot procesul, cum ai făcut să decizi aia, cum te-ai simțit, tot, tot, tot ce te-a mișcat să te duci spre produsul ăla, dar în final ce te-a oprit ca să nu-l mai iei, cum naiba te simți că vezi banii ăia acolo lipiți în agendă, cum te simți văzând banii acolo, dar ciocolata sau burgerul ăla nu mai e în stomacul tău, tot.

Dacă nu ești fană așa analiză, atunci poți să o faci mai schematic sau pe scurt, dar rezultatele vor fi tot mai mici, deoarece cu cât analizezi mai la sânge tot, știi mai multe despre problema ta și despre tot. Evident nu te aștepta ca doar scriind acolo acum gata să și scapi de viciul mâncării. Dar îți dă niște repere mai bune, știind de ce ai acționat cum ai acționat. Poți de asemenea să împarți jurnalul in două și în partea opusă să scrii spre exemplu cu același procedeu, dar atunci când tu nu ai îndeplinit obiectivul și să vezi de ce ai ajuns în punctul de a nu te ține de el. happy Acolo îți poți oferi și o mică sancțiune, gen ai băgat acum 3 shaorme, dar pentru asta diseară sau mâine îți impui să nu mai mănânci decât un măr.

God! Acum că-ți scriu ție, îmi aduc aminte de toate strategiile mele idioate pe care le-am făcut de-a lungul vieții, dar în final fără rezultate. rolling on the floor))) Cel puțin în cazul meu, eu sper să nu te descurajez și să fii mai ambițioasă, măcar tu. happy Evident dacă-ți place strategia mea. laughing)

Sper să nu te superi și pentru ceea ce am să mai scriu dar forma corectă este "enervează", cu "e", nu "inervează" cu "i" știam și cum se cheamă, dar am uitat între timp, semn că trebuie să reiau studiul limbii române laughing)

Parcă paronime se numeau, adică grupul paronimic "enervează-inervează", acestea sunt cuvinte care seamănă per total ca și grafică și ca și fonetică, dar le diferă doar o literă sau două, și în final au sensuri complet distincte. (Edem/eden, dependență/dependință, factic/faptic, original/originar).

Enervează e cel care se utilizează pentru persoane, ceea ce-ți trebuie ție în întrebare.

Inervează e cel care se utilizează când vorbești de nervi, un nerv excită un organ, nervii care transmit senzații excitatoare către organe. Parcă așa este în dex.

Sper să nu te superi pe mine pentru asta, dar ar fi drăguț să învățăm pe TPU și limba română, asta dacă tot o utilizăm. happy Chiar dacă decizi să-mi dai block, nu șterge răspunsul meu, te rog, ideea este ca toți să vadă asta și să ia aminte, nu să citească întrebarea și să stăruie în greșeli. Evident, cred că și eu încă mai fac greșeli, deci dacă fac, sper să mi se atragă atenția, cu explicații ar fi și mai drăguț, ca să învățăm mereu și mereu. happy

| haileewatson a răspuns:

E normal sa mananci mai mult decat la 12 ani, dar trebuie sa te asiguri ca faci miscare si mananci mancare sanatoasa: proteine, legume, fructe. Daca simti ca ai problema si ceva nu e in regula, sfatul meu e sa mergi la un nutritionist pentru adolescenti. Poate sa iti faci si niste analize sa te asiguri ca esti ok, si el o sa iti dea un plan alimentar conform necesarului tau zilnic

| antonia9206q explică (pentru anonim_4396):

Iti multumesc pentru răspunsul dat! Intr-adevar, acum am observat ca am scris greșit de-si tastatura a intervenit la acel cuvant. Ceea ce ma face pe mine fericita este ca persoanele din jur sa imi dea cât mai multe sfaturi detaliate, asa cum o faci tu!?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru antonia9206q):

Cu drag! happy